Het ultieme Sex Dieet

Aantrekkelijk voor zowel vrouwen als mannen, en misschien wel voor heel andere redenen. Het Ultieme Sex Dieet (origineel: the Ultimate Sex Diet, geschreven door Kerry McCloskey) schrijft sex op een regelmatige basis voor om overtollige gewicht kwijt te raken. En met regelmatig bedoelt ze veel. Je zou 3 tot 5 keer sex met je partner moeten hebben en minimaal 1 keer in het weekend.

De auteur Kerry McCloskey is geen voedseldeskundige maar ze laat wel zien dat ze haar huiswerk heeft gedaan. Ze heeft grondig onderzoek gedaan naar het onderwerp. Ze citeert door heel het boek vele onderzoeken die aantonen dat degenen die veel sex hebben, hiervan veel voordelen ondervinden. Zaken die genoemd worden zijn een gezond hart, sterker immuunsysteem, minder depressies en een betere controle over het lichaamsgewicht.

Pluspunten van het sex dieet

  • Wakker je sexleven aan
  • Raak overgewicht kwijt
  • Bevordert een gezond hart
  • Je hoeft niks te tellen of wegen

Minpunten van het sex dieet

  • Vooralsnog geen Nederlandse vertaling
  • De auteur is geen voedselexpert of gewichtsexpert
  • Er zijn toch enkele verboden voedselsoorten

Het eten en de recepten van het ultieme sexdieet

Geniet net zoveel van je eten als je dat van de beweging uit dit boek zou doen. Volgens het boek moet je op je gemak eten in een ontspannen omgeving, langzaam kauwen en na iedere hap aan je lippen likken. Kerry zegt dat je de liefde met je eten zou moeten bedrijven alsof het je eerste keer was. De grootte van je porties in de gaten houden is ook belangrijk, neem nooit te grote porties. Neem genoeg van elk deel van de maaltijd om je een voldaan gevoel te geven.
Het dieet wat in dit boek wordt gehanteerd is er een van de vetarme, rijk-aan-vezels soort. Het enige waar écht op moet worden gelet zijn brood en pasta. Voor de rest mag alles worden gegeten, met mate. Kies voor vetarme of magere zuivelproducten, volkoren producten, suikervrije producten, verse kruiden, vis, schaal -en schelpdieren, fruit en groenten. Je mag ook pure chocolade en wijn hebben. Dit zijn namelijk ook lustopwekkende producten die bijdragen aan de vereiste sex.

De beweging bij het sexdieet

Dit wordt in het boek Sexercising genoemd en hier zou je focus moeten liggen als het op afvallen aankomt. Er worden ook nog wat andere oefeningen beschreven. En omdat je ze samen moet doen zouden ze je band met je partner moeten versterken en je lichaam fitter maken voor de sexercising.

Kosten

€11,99 voor de Engelse versie.

Conclusie over het ultieme sex dieet

Het ultieme sex dieet slaat 2 vliegen in 1 klap. Meer sex met je partner en overtollig gewicht kwijtraken. Dit boek suggereert niet alleen dat het hebben van sex het afvallen bevordert, het moedigt het ook aan. Het dieet is redelijk gebalanceerd met slechts enkele verboden dingen en juist met verschillende aparte ingrediënten. Ook al is de auteur geen opgeleid expert, ze laat zien dat er veel onderzoek is gedaan en verwijst in het boek zelf ook naar vele wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp.

Leave a Comment