Het weekend dieet

Let jij de hele week op wat je eet, probeer je te afvallen en laat je je helemaal gaan als het weer vrijdag is? Dan ben je niet de enige die het moeilijk heeft zich in te houden in het weekend. Het grootste probleem van het weekend is dat je zoveel vrije tijd hebt die niet, net als de rest van de week, volgens een vast patroon verloopt.

Het drukke leven van tegenwoordig met kinderen, school, werk en andere activiteiten laat nog maar weinig tijd over om te relaxen en te ‘socializen’. Maar als het weekend begint gaat het hele schema en dieet overboord ten behoeve van ontspanning. Is dit bij jou ook zo? Dan vind je het volgende vast interessant. Week klinkt op z’n Engels hetzelfde als weak, wat zwak betekent. Dus elke keer als iemand het heeft over problemen met zijn of haar dieet in het weekend zegt hij of zij tegelijk WEAKend. Goed, we spreken hier Nederlands maar we zijn al zo bekend met de Engelse taal dat ons onderbewustzijn geen verschil meer zou kunnen maken. Let maar eens op hoe vaak je na 10 minuten film kijken de ondertiteling niet meer leest.

Weekend dieet

Misschien een wat vergezochte relatie, maar wel interessant. De echte vraag is of dit toeval enige impact heeft op het weekend dieet. Is het mogelijk dat door het woord weekend (WEAKend) te zeggen jezelf emotioneel en mentaal verzwakt? Er zijn mensen die hier in geloven. Misschien zou het dus beter zijn om STRONGend te zeggen of STERKeinde. De vraag hier is simpel: “Is het beter om STRONGend of STERKeinde te zeggen als je op dieet bent?”. Als onze geest enige invloed heeft op ons doen en laten wel.

Denk hier eens aan als het einde van de werkweek weer nadert. Ga je je opmaken voor weer een WEAKend of voor een STRONGend? Misschien heeft het wel een positief effect op je weekend dieet.
Je gedachten sturen je gedrag aan, bewust of onbewust.

Leave a Comment