Hoe je van je buik afkomt

Overtollig vet kwijtraken is nooit makkelijk en het lijkt vaak moeilijk om uit te vinden wat je nou echt helpt om je doel te bereiken. Misschien besef je het niet, maar om een platte buik te krijgen moet je aan meer dingen denken dan alleen aan je buik. Er zijn 2 diepgewortelde zaken die we even naar het rijk der fabelen willen sturen voordat we uitleggen hoe je echt van je buik afkomt.

Fabel 1: Van erg weinig eten val je af.

Dit is helemaal niet waar. Het kan zelfs zo zijn dat je van zeer weinig eten aankomt. De meeste mensen geloven dat als je weinig eet, je vanzelf vet verbrandt. Het idee hierachter is dat als je weinig energie binnenkrijgt via voedsel, je lichaam vet gaat verbranden. Maar wat er echt gebeurt als je weinig eet is dat je lichaam de stofwisseling trager laat werken. Hierdoor verbruikt hij minder energie en hoeft hij de vetreserves niet aan te spreken. Te weinig eten leidt sowieso binnen de kortste keren tot een gevoel van energieloosheid en een slechte weerstand. Het kan zelf tot ondervoeding leiden omdat het lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt om normaal te kunnen functioneren.

Fabel 2: Van buikspieroefeningen krijg je een platte buik.

Dit is ook een geacht die voor heel veel mensen geldt. Door je buikspieren te trainen worden die spieren misschien wel sterker en kan het helpen om je buik wat minder te laten uitpuilen. Maar hij blijft verborgen onder een laag vet. Dit vet kan niet verdwijnen door de buikspieren te trainen. Hiervoor zul je andere training moeten toevoegen om het vet et verbranden.
Dat waren dus de fabels die nog steeds door een hele grote groep mensen wordt gebruikt om een strakke buik te krijgen. Wat niet werkt uiteraard. Hoe je wel een platte buik kunt krijgen lees je hieronder.

Een uitgebalanceerd dieet is beter dan een crash dieet.

Eet minder slechte dingen en probeer meer groenten en fruit in je dagelijkse dieet toe te voegen. Koek, snoep, chocolade, gebak, snacks, chips enz. zijn allemaal zeer slecht voor je, dus eet ze zo weinig mogelijk. Af en toe kan het natruulijk geen kwaad, maar als je dagelijkse meerder keren van deze rommel eet wordt je alleen maar dikker. Een gezond dieet bevat zaken zoals fruit, groeneten, vis, noten en mager vlees. Probeer ook minder verwerkte koolhydraten en verzadigde vetten te eten.

Verschillende soorten training

Zorgen voor genoeg cardio of aerobe training is de beste manier om van overtollig vet af te komen. Als je deze soorten training combineert met wat krachttraining heb je een ideaal bewegingspatroon aardoor je stofwisseling sneller en langer door zal werken. Je kunt hier natuurlijk een tweedaagse portie buikspieroefeningen aan toevoegen om een mooie geaccentueerde buik te hebben als je vet begint te verdwijnen.

Leave a Comment