Hoe je van je Love Handles afkomt

De term ‘Love Handles’ is natuurlijk een koosnaampje, de meeste mensen zijn ze liever kwijt dan rijk namelijk. Ze worden zo genoemd omdat ze extra houvast zouden kunnen geven tijdens de liefdesdaad. Buiten deze praktische reden zijn er weinig andere redenen te bedenkken waarom ze mooi zouden kunnen zijn. Daarom rijst bij veel mensen de vraag “Hoe kom ik van mijn love handles af?”.

Love handles, hoe raak je ze kwijt?

Op zich is het niet zo moeilijk, als je maar toegewijd bent en doorzet. De beste manier is om je calorieën te beperken. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar ja, love handles is gewoon overtollig vet wat te maken heeft met je overgewicht. Als je weer fit wordt en je overgewicht kwijtraakt zullen je love handles vanzelf verdwijnen.
Een simpel maar effectieve maateregel waarbij je niet alle lekkere dingen hoeft te laten staan is om je voedsel over de hele dag te verdelen. Je eet gewoon wat je normaal zou eten maar dan om de drie uur een kleine portie in plaats van 3 keer per dag. En als je je dagelijkse portie chips, koek, chocola of snoep niet neemt schiet het helemaal op. Wat je met deze kleine porties kunt bereiken is dat je je stofwisseling continu en sneller laat werken.

Een dieet tegen love handles

Een dieet alleen is bijna nooit effectief genoeg. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat het slecht is voor je gezondheid. Een dieet zou dus altijd gepaard moeten gaan met beweging en sport. Dat betekent dat je elke dag ongeveer 3 kwartier zou moeten bewegen, inclusief aerobe en niet-aerobe training. Als die 45 minuten niet gaan lukken kun je meten hoeveel je op een dag loopt met een stappenteller. Het zouden er dagelijks minstens10.000 moeten zijn.

Love handles voorkomen

We moeten accepteren dat de beste manier nog steeds is om de love handles te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zelfs al als je vind dat je buik al groot is, hij kan nog groter, dus zorg ervoor dat dit niet gebeurt. Iets wat je zoveel mogelijk zou moeten vermijden is zitten of slapen als je gegeten hebt. Het lijkt erop dat het eten zich rond de middel vestigt als je zit of ligt.
Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat je een gezonde(re) levensstijl kiest. Beweeg en zorg voor je lichaam. Eet goed en slaap goed en binnen enkele maanden kun je vaarwel zeggen tegen je love handles.

2 thoughts on “Hoe je van je Love Handles afkomt

  1. Je zegt, en ik quote: “Maar ja, love handles is gewoon overtollig vet wat te maken heeft met je overgewicht. Als je weer fit wordt en een je overgewicht kwijtraakt zullen je love handles vanzelf verdwijnen.”

    Niets is minder waar !!! Ik ben een man van 40, ik meet 175 cm en weeg 65 kg. Ik doe 3 x per week aan hardlopen en cardiotraining met crosstrainer en toch heb ik lovehandles. Meent u dan nog steeds dat ik kamp met overgewicht ? Dat ik eerst moet fit worden ? Sorry hoor maar voor sommigen kan uw stelling raken, maar zeker niet voor iedereen met love handles !

  2. Hallo Geert,

    Je hebt natuurlijk gelijk dat het niet voor iedereen geldt. Ieder lichaam is immers anders. Maar het geldt zeker voor de meeste mensen dat de ‘love handles’ het gevolg zijn van overgewicht.

Leave a Comment