Hoe kun je snel en gezond afvallen

Als je serieus wil afvallen is het mogelijk om op een gezonde manier 5 tot 7,5 kilo in een maand kwijt te raken. Je moet dan wel bereid zijn om gedisciplineerd te zijn betreffende alles wat je eet, hoeveel je eet en het krijgen van voldoende beweging.

Snel afvallen stap 1:

De eerste stap voor snel afvallen is het verminderen van de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt. Je wil vooral geen ‘lege calorieën’ meer binnen krijgen. Dat zijn calorieën die in producten zitten die wel veel calorieën leveren maar geen of weinig voedingsstoffen. Let wel, een verminderde calorie-inname is niet ideaal als je al niet veel te veel calorieën binnenkrijgt. Bijvoorbeeld: als je gemiddelde calorie-inname rond de 1900 ligt zit het probleem van je overgewicht waarschijnlijk niet in de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt.

Snel afvallen stap 2:

De tweede stap is het verhogen van je cardiovasculaire activiteit. Als je helemaal nog geen cardio doet hoef je echt niet van de een op de andere dag een hardloper te worden. Je kunt gewoon beginnen met elke dag te gaan wandelen in een verhoogd tempo. Het belangrijkste is dat je opbouwt. Als je al wel wat traint kun je beginnen met joggen of hardlopen. De ideale situatie zou zijn als je elke ochtend 20 tot 25 minuten aan cardio training zou doen. En het zou nog beter zijn als je daarnaast ook ‘s avonds, 2 uur voor het slapen gaan, 20 tot 25 minuten aan cardio zou doen.

Deze 2 stappen zullen de samenstelling van je lichaam veranderen. Oftewel je krijgt minder lichaamsvet en meer spiermassa. Daarnaast gaat ook je stofwisseling harder werken. En spiermassa verbruikt meer calorieën dan vetmassa. Je snapt dus wel dat beweging erg belangrijk is. Wat belangrijks is voor het volhouden van deze nieuwe levensstijl is dat je rustig aan begint. Je hoeft niet in een keer je hele leven om te gooien. Dat werkt niet en je zult snel afhaken. Bijvoorbeeld: als je een bankhanger bent hoef je echt niet ineens 5 kilometer te gaan hardlopen. Of als je zoveel eet en drinkt dat je wel 5000 calorieën per dag binnen krijgt is het natuurlijk niet vol te houden dat dat in ene maar 1000 calorieën zijn. Alleen al het aanpassen van je levensstijl door te gaan bewegen en bewuster om te gaan met wat je eet en drinkt zal je al veel merkbare voordelen opleveren.

1 thought on “Hoe kun je snel en gezond afvallen

  1. Dit is precies de methode die ik voorgeschreven kreeg toen ik bij ladyline ging afvallen. Dat was erg succesvol maar ook zwaar, op dit moment zit ik weer 5 kilo boven mijn streefgewicht. Maar dat is mijn eigen zwakte.

Leave a Comment