Hoe raak je centimeters kwijt

We beschrijven hier een makkelijke manier om centimeters over je gehele lichaam kwijt te raken. Er zijn honderden manier om te afvallen. Sommige van deze manieren passen wel bij je en andere weer niet. Hier heb je er één om vet van alle probleemzondes mee te verbranden.

Centimeters kwijt raken

Als je het niks vindt om elke week uren in de sportschool door te brengen kun je gerust door lezen want dat gaan we je niet vertellen. We gaan je wel wel vertellen dat je elke dag 5 minuten nodig hebt en maar 1 oefening hoeft te doen. Maar pas op, dat zijn wel 5 minuten met een hoge intensiteit, dus je moet het wel kunnen. De oefening is al eeuwen oud en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt om fit te blijven. De Hindu Squat!

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar heb je wel een idee van wat de oefening inhoudt. De oefening bestaat uit squats met je eigen lichaamsgewicht, dus zonder gewichten. Normaal gesproken worden er 4 sets van 10 squats gedaan. Maar omdat je dagelijks maar 5 minuten hebt is het de bedoeling dat je gewoon 5 minuten lang aan één stuk squats doet. Maar je moet niets forceren, je hoeft echt niet gelijk al 5 minuten vol te maken. Het is misschien wel onmogelijk omdat de oefening erg intensief is. Begin gewoon en probeer het elke dag wat langer vol te houden tot je op 5 minuten zit. Doe het dan elke dag. En als je het 5 minuten kan volhouden probeer dan het aantal squats op te bouwen die je doet. Oftewel: voer het tempo op. Als je eenmaal boven de 20 squats per minuut komt ben je al aardig goed bezig!

Raak centimeters kwijt door vetverbranding

Zoals we al zeiden hoef je deze oefening slechts 1 keer per dag te doen. En hoe vroeger hoe beter. De reden hiervan is dat als je begint je lichaam een zuurstof krijgt en hierdoor grote hoeveelheden zuurstof gaat opnemen. En die zuurstof bevordert de verbranding van vet. En het mooie is dat de werking nog enkele uren na je oefening aanhoudt. Je lichaam profiteert er dus nog een hele dag van.

Leave a Comment