Hoe val je het snelst af

Het antwoord op de vraag hoe val je het snelst af ligt meer voor de hand dan je misschien denkt. Het draait vooral om het eten van de juiste dingen en voldoende beweging. Het hoeft allemaal niet zo extreem. Het snelst val je af door vooral producten te eten die juist helpen het afvallen te versnellen. Minder eten is een manier om af te vallen, maar minder én de juiste dingen eten werkt nog vele malen beter.

Zo val je het snelst af

Snel afvallen begint met het eten van mager vlees zoals: kip, kalkoen, mager rundvlees en vis. Natuurlijk hoort bij een dieet waarmee je het snelst afvalt ook fruit. Maar wel fruit met een lage GI-waarde zoals: appels, bananen, ananas en sinaasappels. Vergeet de groenten niet: broccoli, selderij, sla en spinazie. En ook voor brood geldt dat je de beste variant moet eten: volkoren. Geen wit of bruin brood dus. Dat geldt overigens ook voor pasta en rijst.

Eet 5 tot 6 keer per dag. Daardoor zal je stofwisseling in de hoogste stand blijven werken en zul je minder honger ervaren. Als je op z’n snelst wil afvallen moet je natuurlijk controle houden over de grootte van je porties en de hoeveelheid calorieën die je eet. Je kunt dezelfde hoeveelheid calorieën natuurlijk op verschillende manieren binnenkrijgen. Je zou bijvoorbeeld op een gehele dag alleen 4 chocolade repen kunnen eten. Maar dezelfde hoeveelheid calorieën zou je ook met 4 volwaardige maaltijden binnen kunnen krijgen. Daardoor heb je minder honger, je krijgt voldoende voedingsstoffen binnen én je valt sneller af.

Je moet ook voldoende drinken. Minimaal 8 glazen water of thee (zonder suiker en melk) per dag. Soms is het moeilijk om honger van dorst te onderscheiden dus als je denkt honger te hebben drink je eerst 1 of 2 glazen water of thee. Vervolgens wacht je een half uurtje. Ben je nog steeds hongerig dan neem je een stuk fruit of een andere lichte snack. Water en thee helpen je ook nog langer een voldaan gevoel te geven en zorgen voor een goede afvoer van toxinen wat weer een gunstige invloed heeft op sneller afvallen.

Als je wilt volhouden moet je jezelf een keer per week een minder strenge dag gunnen. Wat overigens niet betekent dat je alle kunt eten wat je wilt. Zie het als een beloning voor je behaalde afslanksuccessen. Vier het met een stuk taart, een ijsje of een biertje met wat chips. Geniet er van en laat het daar bij. Voel je gesterkt voor de volgende week. Als je er geen behoefte aan hebt en gewoon door wil is dat natuurlijk ook goed, zo val je immers het snelst af.

Beweging is een belangrijk onderdeel als je op zijn snelst wil afvallen. Een goede mix van cardio -en krachttraining is de beste keuze. Je valt het snelst af door meer spiermassa te kweken omdat spieren meer energie verbruiken dan lichaamsvet. Ook als je niets doet of slaapt! Je kunt zelf halters kopen en wat oefeningen op internet opzoeken en die aanvullen met buikspieroefeningen, opdrukken, squats etc. Cardio zorgt voor een beter conditie en een versnelde stofwisseling. Activiteiten die je kunt doen zijn o.a.: joggen , wandelen, skeeleren, zwemmen, fitness en cardio-lessen op de sportschool. Het is sowieso wel aan te raden om lid te worden van een sportschool omdat je voor je begint een persoonlijk plan kunt laten opstellen aan de hand van je persoonlijke doel.

Misschien wel het belangrijkste van alles: niet gedemotiveerd raken. Afvallen kost tijd, ook al doe je het op zijn snelst. Als je veel sport krijg je een grotere spiermassa en kun je zelfs ervaren dat je zwaarder wordt. De verklaring is niet zo erg: spieren zijn zwaarder dan vet. Niet treurig zijn dus als de weegschaal meer aangeeft. Laat je meer leiden door je gevoel, kledingmaten en de spiegel.

4 thoughts on “Hoe val je het snelst af

 1. Hallo,
  Ik ben een meisje van 16 jaar,
  Ik ben 1m73 groot en ik weeg 74kg.
  Ik voel mezelf niet zo goed in mijn vel,
  omdat ik nog naar school ga is het moeilijk om mijn eigen eetplan te hebben,
  want mijn ma kookt nog voor mij dus ik heb niet veel te kiezen..
  Ik zou graag in een korte tijd toch wel 65 wegen.
  Ik weet niet hoe ik daar aan moet beginnen..
  Kan iemand mij helpen??

 2. Alles staat hierboven te lezen,
  in de eerste plaats geen suikers dus geen snoep en veel veel water drinken ,geen limonades

 3. Hoi allemaal,

  Ik ben een tijdens de corona virus periode veel aan het sporten in het bos omdat de sportschool niet fijn is. Ik ben al aardig aan het afvallen en ben aan het rondneuzen voor supplementen online. Ik ben benieuwd wat jullie ervaring is omdat het helemaal hip is. Graag wil ik het combineren met het verbeteren van mijn oogzicht omdat ik vaak achter de computer zit.

  Ik ben benieuwd naar jullie reactie en waar jullie goede ervaringen mee hebben.
  Groetjes,
  Lisa

Leave a Comment