Ik val toch niet af…

Je weet zeker dat het niet uitmaakt wat je wel of juist niet doet. Jij valt toch niet af. We kunnen je zeggen dat je niet de enige bent die zo denkt, maar daar heb je niet zoveel aan. Dat betekent alleen maar dat jij één van velen bent die denken dat afvallen voor hen onmogelijk is. Iets wat wel mogelijk is is je wake-up call. Het is tijd dat je je doelen en gewoontes onder de loep neemt. Zo kun je de echte redenen achterhalen waarom je niet afvalt.

Ik val niet af 1: Eigenlijk wil je niet veranderen

Dagdromen over afvallen of een slank lichaam is leuk voor je onderbewustzijn maar zelf heb je er niet zoveel aan als je niet in actie komt. Als je weigert om je levensstijl eens goed uit te pluizen of geen zin hebt om elke dag de moeite te nemen om te sporten of te koken zal die droom niet uitkomen. Afvallen en fit worden zijn op de eerste plaats vooral afzien, hard werken en volhouden. Maar als je eenmaal bezig bent en de resultaten begint te zien zul je niet meer willen stoppen!

Ik val niet af 2: Je eet te weinig

Als je denkt dat je door weinig te eten afvalt zit je er helemaal naast. Uiteraard is het eten van minder calorieën een goede manier om af te vallen, maar te weinig calorieën eten werkt alleen maar averechts. Je moet dus minderen in calorieën maar niet te veel. Als je te weinig calorieën binnekrijgt krijg je honger en je stofwisseling gaat langzamer werken. Hierdoor wordt afvallen veel en veel moeilijker.

Ik val niet af 3: Maar je kiest al voor light producten

Je weet zeker dat je goed bezig bent want als het te koop is kies je voor de light variant van een product. Helaas zijn deze zogenaamde light producten lang niet altijd goed voor de lijn. Ze bevatten vaak net zoveel calorieën en wekken de indruk dat je er wel wat meer van kan eten omdat er light (of: ‘ik kies bewust’) op staat. Verder kies je altijd voor kleine voorverpakte porties. In principe goed maar dan moet je er niet teveel van hebben liggen, en alleen in de keuken. Dus niet in je bureau op tafel, in je dashboardkastje, etc.

Ik val niet af 4: Het lukt toch niet

Dus je vindt dat je “die 10 kilo, waar je het liefst morgen al vanaf zou willen zijn, toch niet kwijtraakt.” Dat je ze in één nacht kunt wegslapen is een leuke gedachte maar onmogelijk. Wat wel mogelijk is is elke week 1 kilo afvallen. Als je je verwachtingen realistisch houdt en je je realiseert dat die kilo per week er echt af is en volgende week nog een enz. wordt het een haalbare kaart. Na het verdwijnen van de eerste kilo’s zul je steeds gemotiveerder raken.
Tik jij ook wekelijks ‘ik val niet af’ in bij google in de hoop tegen een snelle methode aan te lopen die je overgewicht er binnen enkele dagen verwijdert? Jammer maar helaas bestaan zulke methoden niet. Stop met te zeggen dat je toch niet afvalt en begin te realiseren dat het wél kan en wil.

Leave a Comment