In 10 kleine stappen afvallen

Kleine dingen kunnen een groot verschil maken bij alles wat je doet. En het maakt niet uit of het nu zo iets simpels is als de buurvouw helpen haar boodschappen te dragen, jezelf een opkikker geven of je eerste bak koffie ‘s ochtends. Al deze dingen kunnen een groot verschil maken voor hoe we ons voelen en hoe anderen tegen ons aankijken. Vaak zijn het ook de kleine dingen die een groot verschil maakten bij het kwijtraken van je overgewicht. Daarom geven we je nu de dieetblog.com top 10 kleine dingen die ertoe doen:

Afvallen Stap 1:

Kauwen, kauwen, kauwen. Onder zoek van de Universiteit van Sheffield toonde aan dat door het grondig kauwen van je eten je lichaam eerder het signaal geeft voldaan te zijn. Probeer 15 tot 20 keer te kauwen alvorens door te slikken.

Afvallen Stap 2:

Maak je eten pittig! Een beetje tabasco of spaanse pepers kunnen saai eten al gauw iets extra’s geven en voedsel met weinig vet interessanter maken. Probeer eens wat salsa op je gebakken aardappels. Of maak een fruitsalade met appel en kaneel of gember.

Afvallen Stap 3:

Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Water helpt je lichaam alles beter te doen en geeft je langer een vol gevoel. Als je wakker wordt neem dan eerst een glas water, doe dit ook voor elke maaltijd.

Afvallen Stap 4:

Eet alleen (of met je partner). Met vrienden eten is gezellig en dan eet je vaak meer. Als mensen met elkaar eten, eten ze maar liefst driekwart meer dan ze normaal zouden doen.

Afvallen Stap 5:

Houd vol. Als het over eten gaat, probeer zo dicht mogelijk bij je dieet te blijven. Afvallen zal veel moeilijker zijn als je de ene dag veel eet en de andere bijna niets. Het crash/vreet syndroom zal je doen afvallen op de korte termijn. Maar op de lange termijn zal je vetgehalte toenemen en je spiermassa zal afnemen. Dus probeer je maximale aan tal calorieën niet te overschreiden.

Afvallen Stap 6:

Ben eerlijk tegen jezelf. Het is bekend dat we de hoeveelheid voedsel die we eten 20 procent te laag inschatten. Daar komt nogbij dat we de hoeveelheid beweging 25 procent te hoog inschatten. Dit komt neer op elke week een halve kilo aankomen! Ben dus gewoon eerlijk tegen jezelf, schrijf desnoods alles op zodat je zeker bent.

Afvallen Stap 7:

Niet lopen als je kan rennen. Klinkt misschien wat overdreven maar “Nooit langzaam lopen als je de pas er in kunt houden” zou natuurlijk weer wel kunnen. Of “Nooit met de auto gaan als je het zou kunnen lopen of fietsen”. Wat meer bewegen heeft vaak een flinke uitwerking op de wijzer van de weegschaal.

Afvallen Stap 8:

Gebruik rustig je vuilnisbak. Probeer gewoon niet meer te maken dan je mag eten, afwegen dus. Je kunt natuurlijk kliekjes invriezen. Als je ze maar niet opeet!

Afvallen Stap 9:

Kijk niet terug, maar vooruit. Je zal obstakels tegenkomen en die horen er gewoon bij. Niet opgeven en vraag jezelf af of je terug wilt zijn op het punt dat je begon met je dieet, vast niet. Ook stilstaan is achteruitgang. Vooruit dus.

Afvallen Stap 10:

Zeg nooit nooit. Blijf tegen jezelf zeggen dat je je overgewicht zult kwijtraken en weer slank zal worden. Positief denken dicteert je manier van leven. Dus denk positief en doe positief.

Leave a Comment