In 10 stappen je lichaam Strand Klaar

De zomer nadert met volle vaart. Tegen de tijd dat de zomerkleren weer tevoorschijn komen worden de gedachten al gevestigd op het strand waar we over enkele weken weer naartoe gaan. Je lichaam moet weer fit worden, en wel Zo Snel Mogelijk!

De realiteit is dat zij met een perfect lichaam een heel jaar lang bezig zijn geweest om dat te bereiken. Gezond eten, de juiste voedselkeuzes en regelmatige work-outs zijn de sleutel tot een lichaam waar iedereen op het strand jaloers op is. Dat gezegd hebbende, het is nooit te laat om je lichaam in een fittere toestand te brengen of strakker te maken voor de bikini of zwembroek.
Nu de zomer in zicht is, stellen we een 10-stappen voor en enkele last minute tips om wat kilo’s kwijt te raken en je licham hier en daar wat strakker te krijgen. Begin vandaag nog met je Strand Klaar Regime.

Strak lijf Stap 1. Schrijf alles op

Begin er gelijk mee: houd een voedseldagboek bij. De informatie die je er uit terugkrijgt is geweldig en creëert bijna gelijk een gezonde verandering in je eetgewoonten. Je zwakke -en verbeterpunten zullen je als een zwerende vinger herinneren dat het beter moet. Leer voedingswaardenetiketten op producten lezen voordat je ze koopt.

Strak lijf Stap 2. Drink water!

Drink 8 tot 10 glazen water per dag. Het vult je maag en helpt de spijsvertering. Drink meer als je veel zweet door bijvoorbeeld zwaar werk.

Strak lijf Stap 3. Zweten maar

Doe 5 dagen per week een half uur lang aerobe training (joggen, fietsen, zwemmen etc). Doe niet steeds hetzelfde om blessures te voorkomen.

Strak lijf Stap 4. Gewichten

Ga 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Spieren kweken zorgt niet alleen voor mooie vormen maar is ook belangrijk voor gewichtsverlies. Spierweefsel werkt als een fornuis en beïnvloedt de stofwisseling waardoor je meer calorieën gaat verbranden, zelfs als je niets doet.

Strak lijf Stap 5. Slaap genoeg

Onlangs is aangetoond dat te veel of te weinig slaap het aankomen bevordert. Slaap ongeveer 8 uur om weer fris te worden en om jezelf op te laden.

Strak lijf Stap 6. Ontbijt

Een goed ontbijt met complexe koolhydraten is de locomotief voor je dag als je het hebt over de brandstof voor je lichaam. Diegenen die consequent ontbijten hebben hun gewicht veel beter onder controle en ze snacken minder. Probeer eens cruesli en een banaan.

Strak lijf Stap 7. Zeg nee tegen suiker en snoep

Het vereist wat discipline maar je kunt er niet omheen. Vergeet voorlopig maar alle frisdank, snoep, chocola, koek, chips en andere snacks. Als je wil snoepen, neem dan fruit of groenten. Neem eerst een suikervrij kauwgumpje totdat je lichaam weer iets kan kiezen ten behoeve va je strandlijf zoals een appel. Als je toch fris wilt drinken: alleen light en absoluut geen fruitsappen. En denk eraan, water water en nog eens water.

Strak lijf Stap 8. Zak wat minder vaak door

Vermijd bier en andere calorierijke drankjes. Vraag jezelf af of je een six-pack wil of een bierbuik. Probeer gelijk maar helemaal minder alcohol te drinken. Een glas wijn bij het eten mag gerust.

Strak lijf Stap 9. Foto’s maken

Maak een foto van jezelf, nu en elke zelfde dag een week later. Doe dit om gemotiveerd te blijven. Hang foto’s op van de lichamen die je wel zou willen hebben. Gebruik visualisatietechnieken en stel jezelf voor zoals je er graag uit wil zien. Doe het dagelijks en ontdek dat je dingen kunt bereiken die je voor onmogelijk hield.

Strak lijf Stap 10. Betrek er een vriend bij

Een vriend of vriendin kan helpen je doel te bereiken. Kies iemand met hetzelfde enthousiasme en gedrevenheid om gezonder te worden en een mooi lichaam te krijgen. Dit zal je zeker helpen als je er al een tijdje mee bezig bent en je het misschien een beetje saai vindt worden.

Bovenstaande is niet makkelijk, maar zonder plan dat is gebaseerd op succesvolle strategieën, kom je helemaal nergens. Je zal ook geduld moeten hebben omdat de resultaten niet na 1 nacht slapen t zien zijn. Je zou zeker niet moeten opgeven als het niet 1, 2, 3 lukt of over en drempel heen moet, doorzetten! En probeer te onthouden dat het niet alleen over het strand gaat maar ook over je gezondheid. Hopelijk ontwikkel je geode gewoontes die je je rest va je leven zal volhouden zodat je nooit meer snel in vorm hoeft te komen voor de zomer.

Leave a Comment