In 3 stappen je buikvet kwijt

Iedereen weet wel dat het hebben van overgewicht en vetophoping rond de middel niet goed is voor de gezondheid. Meestal is het zo dat als mensen denken aan vet dan is het het onderhuidse vet. De naam zegt het al, het vet net onder de huid.
Maar er is nog een anders soort vet dat zeer ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor zowel mensen met overgewicht als hen die op het eerste gezicht slank lijken. Het wordt buikvet, vet in de buikholte, darmvet of visceraal vet genoemd. Dit is vet wat intern rond de organen zit in de buikholte. Er zijn verschillende theorieën die het buikvet relateren aan een verhoogd risico op hoge bloeddruk, diabetes, beroertes en kanker.

Hierna volgen drie stappen om te volgen die je zullen helpen om overgewicht en het gevaarlijke buikvet kwijt te raken.

Je buikvet kwijt stap 1: zet je doelen.

Als je serieus bent over afvallen en het kwijtraken van het ‘hoge risico vet’ moet je doelen zetten. Zoek een moment voor jezelf met pen en papier en schrijf alle redenen op waarom je zou willen afvallen. Bedenk daarna alle problemen die je hebt of zou krijgen als je niet zou afvallen en hoe je je daarbij zou voelen. Schrijf dan op hoeveel je wilt afvallen en welke taillemaat je wilt hebben. Zet er een realistische datum bij, wanneer wil je voorgaande doelen bereikt hebben? Lees je notities dagelijks door en stel jezelf voor als je je doelen hebt bereikt. Denk vaak aan dit beeld, zeker op moeilijke momenten en hou het vast in je hoofd.

Je buikvet kwijt stap 1: verander je dieet

Als iemand teveel eet van bepaalde voedingsmiddelen en niet actief genoeg is om al de calorieën te verbranden zal die persoon aankomen. Bekijk je dagelijkse dieet eens goed en schrijf op wat je eet en hoeveel. Zoek er de calorieën bij. Als je veel kant en klaar maaltijden of producten eet zou je ook moeten kijken hoeveel vet er in zit. Je zou bij moeten gaan houden hoeveel calorieën je dagelijks binnen krijgt. Als je dit doet en je krijgt teveel binnen kun je aan de hand van je gegevens kunnen zien wat de meeste calorieën levert. Dan kun je daar kleinere porties van gaan nemen of een magere vervanger voor zoeken.

Je buikvet kwijt stap 3: bewegen

Als je wil afslanken en vet verbranden zal je dagelijks moeten gaan bewegen. Oefeningen zoals sit-ups en crunches zullen je buikspieren wel versterken maar geen vet verbranden. Je buikje en het buikvet gaan daarmee dus niet weg. De beste oefeningen om af te slanken en vet te verbranden zijn cardiovasculaire oefeningen. Je kan bijvoobeeld beginnen met 5 keer per week in een hoog tempo 30 tot 45 minuten te wandelen. Als je gezondheid het toelaat is het beter om hetzelfde te doen maar dan joggen in plaats van wandelen.

Samenvatting

Je hebt kunnen lezen dat het kwijtraken van overgewicht en het verbranden van buikvet je zullen helpen het risico op bloeddruk, diabetes, beroertes en kanker te verminderen. Er zijn drie stappen die je kan volgen: doelen vaststellen, dieet aanpassen en dagelijks bewegen.

1 thought on “In 3 stappen je buikvet kwijt

  1. ik loop de hele dag ik til zakken van 10 tot 15 kilo
    ik buk ik strek
    en ik word nog niet mager
    heb een klein buikje maar en grote bibs en flinke boven benen
    hoe kom ik hier vanaf

Leave a Comment