Je honger stillen met de volumetrics techniek

Als het rommelen van je buik je blijft herinneren aan je knagende hongergevoel is het misschien tijd om je dieet aan te passen. Maar in plaats van een hoop calorieën toe te voegen kun je beter Volumetrics gebruiken. Deze techniek stilt je honger door middel van het eten van producten met een groot volume (een flinke hoeveelheid) maar met weinig calorieën. Je lichaam raakt gewend aan het eten van een bepaalde hoeveelheid elke dag. Onderzoeken toonden aan dat het volume van een maaltijd hetgeen is wat ons een voldaan gevoel geeft. Het is vaak zo dat mensen die proberen af te vallen wel minder calorieën eten maar er niet voor zorgen dat ze toch een flinke hoeveelheid voedsel binnenkrijgen. Het resultaat hiervan is dat ze wel afvallen maar met een constant hongergevoel. En dat is de nummer 1 oorzaak van het stoppen met afvallen en weer aankomen.

Daarom geven we je nu enkele tips om je hongergevoel te onderdrukken met behulp van volumetrische maaltijden waardoor je tegelijkertijd afvalt, je goed voelt en een voldaan gevoel hebt.

Hongergevoel weg Tip 1: Soep slurpen

Uit eten gaan ontaardt vaak in overdadig eten. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Neem als voorgerecht een heldere soep of gazpacho. Dit werkt echt goed om je maag te vullen en je krijgt er niet veel calorieën mee binnen. Soep wordt over het algemeen langzaam gegeten wat waardoor je sneller een voldaan gevoel hebt. En thuis kun je gerust soep uit blik eten vooraf. Wel even het voedingswaarde etiket checken.

Hongergevoel weg Tip 2: Neem een salade vooraf

Als je voor je maaltijd een salade eet van bv komkommer, tomaten en sla met een vetarme dressing en dan 10 minuten wacht met het eten van de hoofdmaaltijd heb je gegarandeerd minder honger. Je kunt je salade natuurlijk garneren met bv olijven, fruit of walnoten. Als aanvulling kun je tonijn uit blik (op water), gegrilde kip of zalm toevoegen. Er zijn ook genoeg boeken te koop die ingaan op salades en talrijke variaties bieden.

Hongergevoel weg Tip 3: Kies voor ‘natte’ snacks

Je hebt vast nog nooit een keuze voor een snack gemaakt op basis van ‘natheid’. Dan moet je daar misschien maar eens mee beginnen. Droge snacks zoals chips, koeken en Japanse mix bevatten veel meer calorieën dan even zware natte snacks. En je kunt er makkelijk te veel van eten omdat je er niet snel voldaan van bent. Waterrijke snacks zoals vetarme yoghurt, verse besjes, een perzik of cherry-tomaatjes omvatten een groter volume en meer voedingsstoffen wat zowel meer vullend als gezonder is. Dit zijn ook niet de typische producten waar je teveel van eet.

Hongergevoel weg Tip 4: Eet uit een kom

Gerechten welke gemaakt worden met veel water worden over het algemeen geserveerd in kommen of komvormige borden. Door de grote hoeveelheid water in zulke gerechten zijn ze minder calorierijk. Als je ze vergelijkt met calorierijke producten zoals oliebollen, boter, chips en koekjes snap je vanzelf waarom voedsel uit een kom meestal gezonder is dan voedsel geserveerd op een bord. Er zijn natuurlijk uitzonderingen! Zoals bv een grote kom macaroni met kaas-roomsaus en spekblokjes.

Leave a Comment