Kiezen uit de snoepautomaat?

Val je om van de honger en zit in een snoepautomaat het enige beschikbare voedsel in de buurt? Voor dat je hongerig en gulzig de knop indrukt met die king size Mars zou je eerst even moeten kijken wat de beste en slechtste keuze zou zijn.

Eens kijken: chips, Doritos, Snickers, gevulde koek, zuurtjes, drop, kauwgum, pinda’s, m&m’s, Mars, Balisto, Snack a Jacks, stroopwafels. Lastige keuze, zeker als je honger hebt. Toch maar even denken aan de volgende tips.

De gezondste snack

De Snack a Jacks. Hier zitten niet al teveel calorieën in en weinig vet. Ze zijn een bron van complexe koolhydraten die je een energiestoot geven zonder een teveel aan calorieën of extra vet wat je traag maakt.

De tweede snack keus

De pinda’s. In de kleinere verpakking uit de automaat zitten meestal niet meer dan 200 calorieën en ze leveren flink wat eiwitten, 3 gram vezels en goede vetten ten behoeve van het HDL-cholesterol.

Liever niet deze snacks

Balisto, drop en strooppwafels. Ook deze kun je beter niet nemen, maar als er echt niets anders is, dan moet het maar een van deze worden.

Deze snacks gewoon niet!

Jammer maar helaas. Nog even volhouden, straks of morgen kun je wel iets beters vinden dan Doritos, chips, gevulde koeken, zuurtjes, snoepjes en alle soorten chocola. Ze zitten vol vet, suiker en leveren dus ontzettend veel calorieën. Zo zitten er in een Snickers bijvoorbeeld al 305 calorieën.

Leave a Comment