Kinderen met ADHD vaker te dikAfslank Medicijn Alli kopen
Makkelijker en Sneller Afvallen kan met Alli
Dit Medicijn is nu te koop bij Online ApotheekOrlistat 60mg Afslank Medicatie
Orlistat 60 mg helpt bij het afvallen
Nu verkrijgbaar bij de Online ApotheekSneller Afvallen met XL-S
Dit middel vermindert de Opname van calorieen
Nu bij de onine Apotheek verkrijgbaar


Kinderen met Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) lopen een groter risico op overgewicht, ongeacht of ze medicijnen gebruiken of niet. De resultaten van eerder onderzoek suggereerden dat de impulsiviteit en de verminderde controle over het gedrag bij kinderen met ADHD kan leiden tot een eetpatroon dat het risico op overgewicht vergroot. Dit zeggen Molly E. Waring en Dr. Kate L. Lapane, van de Brown Medical School te Providence in de VS.

Voor het vervolgonderzoek analyseerden de onderzoekers de data van 62.887 kinderen en tieners. Kinderen met ADHD werden geïdentificeerd op basis van de reactie van ouders op de vraag: “Heeft een dokter u wel eens verteld dat u kind ADHD of ADD heeft?”.

Kinderen met ADHD vaker te dik

Het aantal gevallen per duizend van ADD of ADHD was 8,8% en ongeveer de helft van deze groep gebruikte medicijnen. Na ook demografische factoren, depressie en ongeduldigheid in het onderzoek te hebben meegenomen bleek dat kinderen met ADHD zonder medicijnen anderhalve keer vaker overgewicht hadden dan kinderen zonder de aandoening. Voor kinderen met ADHD die wel medicijnen gebruikten was dit ongeveer een halve keer vaker.
“Diepgaander onderzoek is nodig om de invloed van factoren als medicatie en tijd beter te begrijpen. Zij beïnvloeden de relatie van ADHD en overgewicht bij kinderen en tieners.

Reageer »

Je moet ingelogd zijn om te reageren.