Kom je aan als je stopt met roken?

Lang niet iedereen wordt zwaarder na het stoppen met roken. Gemiddeld komen mensen die stoppen met roken 4 kilo aan. Je komt wel makkelijker aan als je langer dan 10 jaar hebt gerookt of meer dan een pakje per dag.

Maar je kunt je gewicht onder controle houden als je stopt door gelijktijdig te beginnen met gezond te eten en meer te bewegen. Waarschijnlijk kom je wel enkele kilo’s aan maar je bent gestopt met roken en daardoor al 100 procent gezonder. Als je een klein beetje je best doet gaan die paar kilootjes er ook wel weer af.

Na het stoppen met roken

Als je eenmaal gestopt bent moet je leren omgaan met het snakken naar sigaretten en eten. Maar het blijkt dat dit snakken meestal maar 5 minuten duurt. Daar moet je je dus wel doorheen kunnen slaan. Hoe, dat lees je hieronder.

Stoppen met roken Tip 1.

Neem spanning weg door regelmatig te bewegen. Dit is een van de beste manieren om je lekker te voelen, je trek te verminderen en je gewicht onder controle te houden.

Stoppen met roken Tip 2.

Als je perse moet snacken neem dan fruit of iets als een Sultana of een Liga. Bij sommige mensen helpt suikervrije kauwgum zelfs.

Stoppen met roken Tip 3.

Drink minder cafeïne. Door je gebrek aan nicotine wordt je gespannen en nerveus. Cafeïne verergert dit alleen maar. Probeer koffie cola te vermijden, drink liever de cafeïnevrij versies. Tachtig procent van de mensen die dit drinken zonder dat ze het weten proeven het verschil niet eens.

Stoppen met roken Tip 4.

Zorg voor een regelmatige nachtrust van acht uur. Als je je moe voelt is je behoefte aan sigaretten en eten groter.

Stoppen met roken Tip 5.

Zoek hulp of ondersteuning. Check in je omgeving of iemand mee wil stoppen. Ideaal zou zijn als je partner ook zou stoppen. Je kunt elkaar steunen en dit verhoogt de succeskans immens.

Stoppen met roken Tip 6.

Voor veel mensen schijnen nicotinekauwgum of nicotinepleisters in combinatie met een gezonder dieet en beweging het aankomen tegen te houden.

Stoppen met roken Tip 7.

Maak je echter niet te druk als je enkele kilo’s aankomt. Dit hoort gewoon bij het stoppen met roken. Je lichaam gaat weer fatsoenlijk werken.

Stoppen met roken Tip 8.

Herinner jezelf eraan dat stoppen met roken de allerbelangrijkste stap is die je kunt nemen voor een beter gezondheid. Dus 4 kilo overgewicht is een kleine prijs die je moet betalen voor je veel beter gezondheid.

Leave a Comment