Kom jij ook zo moeilijk uit bed

Heb je wel eens het gevoel dat uit bed komen het meest uitputtende is wat je die dag moet doen? Ochtend sloomheid is irritant en koffie lijkt vaak de enige oplossing. Maar misschien hoeft het niet zo te zijn. Onder het laken van sloomheid schuilt een fit ochtendmens. Echt waar! We geven je 6 simpele tips om het ochtendmens in je wakker te maken.

Moeilijk uit bed Tip 1: Blijf van die sluimerknop af!

Elke seconde slaap die je na het alarm neemt werkt averechts. Je wordt er alleen maar slomer van. Dus in de plaats van je alarm 20 minuten te vroeg te zetten zodat je nog lekker kunt sluimeren zet je je alarm op de tijd dat je er echt uit moet.

Moeilijk uit bed Tip 2: Rek jezelf uit.

De rugspieren worden vaak stijf als we slapen. De oplossing: voorzie de spieren van zuurstof, het belangrijkste ingrediënt voor energie. Ga rechtop zitten in bed of ga met je benen licht gespreid staan. Zet je rechtse hand in je zij en strek je linkse hand zover mogelijk naar je rechtse voet. Hou deze positie enkele seconden vast. Doe hetzelfde met je rechtse arm.

Moeilijk uit bed Tip 3: Trakteer jezelf.

Gun jezelf een kort pleziertje van ongeveer 10 minuten. Lees wat pagina’s van je favoriete boek, luister naar de radio of geef jezelf een masker. Als je ‘s ochtends iets in het vooruitzicht hebt wat je graag doet wordt het makkelijker om de dekens opzij te gooien.

Moeilijk uit bed Tip 4: Een glas water bij elk kopje koffie.

Je denkt misschien dat je van koffie wakker wordt maar het is niet wat je lichaam nodig heeft om op gang te komen. Je hebt een hele nacht niets gedronken dus je lichaam hunkert naar water. En aangezien koffie vochtafdrijvend werkt is het niet de beste keuze. Drink dus zo snel mogelijk een glas water als je wakker bent. Verder werkt het echt als je naast elk kopje koffie een glas water drinkt.

Moeilijk uit bed Tip 5: Kies een ochtendserenade.

Kies een nummer wat je echt opzweept en zet het elke ochtend op zodat het een soort van reveille wordt (bijvoorbeeld: “Let’s Go Crazy” door Prince). Bij het luisteren naar muziek geven de hersenen chemicaliën af die een goed gevoel geven. Als je er nog lekker bij danst stijgt je adrenaline gevoel ook nog eens.

Moeilijk uit bed Tip 6: Koel jezelf af.

Aan het eind van een warme douche is het erg verkwikkend om de laatste 30 seconden lauw of zelfs koud water over je lijf te laten stromen. Dit bevordert de bloedsomloop waardoor je je een stuk wakkerder zult voelen. Toegegeven, niemand doet dit graag, maar het werkt echt geweldig. Probeer het eens.

Leave a Comment