Koninginnedag dieet tips

Geniet van koninginnedag zonder je dieet te verpesten of over je maximale calorieën te gaan. Het is immers feest en dat moet toch gevierd worden. Lees onderstaande tips en wees een gewaarschuwd mens. Je kunt de traditionele dingen doen zonder te veel aan te komen.

Oranje tompoes

Lastig want die hoort er gewoon bij. Neem een halve, stel voor om hem met iemand te delen of neem kleine hapjes en laat hem halverwege staan. Als men er naar vraagt zeg je: “ik heb echt genoeg, nogal zwaar ontbeten”.

Hapjes

Ben je op visite of op een feest, kies dan voor hapjes zoals zalm, cherry tomaatjes, komkommer, wortel of zoute stengels. Neem liever geen chips of toastjes met salades, deze zijn meestal aangemaakt met mayonaise.

Oranjebitter

Neem een borreltje. Maar niet meer dan een. In een zo’n klein borrelglaasje zitten maar liefst 100 calorieën! Drink voor de rest het liefst koffie, water of light fris. Liver iets sterkers? Houd het dan bij droge witte wijn of een heldere sterke drank gemixt met een light frisdrank.

Snacks

Als je de stad of het dorp in gaat blijf dan gewoon uit de buurt bij snackkramen, hamburgertenten ,oliebollenkramen enz. Je zou normaal ook geen vette hamburger eten. Koninginnedag is geen reden om dit wel te doen midden op de dag. Als je toch iets teveel hebt gedronken probeer dan de shoarma tent of snackbar te vermijden op weg naar huis.

Bewegen

Is het feestje niet te ver van huis? Of ga je de stad in? Ga dan te voet of met de fiets. Dit help de stofwisseling en je verbrandt weer extra calorieën.

Leave a Comment