Krijg een strakke kont

Er zijn veel namen voor de billen. Enkele van deze namen zijn, kont, bips, achterwerk en krent. En geloof het of niet, je billen vertellen mensen iets over de conditie van de betreffende persoon.

Als je ook graag een strakke kont wil kun je beginnen met de volgende oefeningen.

Strakke kont oefening 1: De deadlift

Ga met rechtop staan met je voeten iets uit elkaar met je tenen licht naar buiten wijzend, grijp je handen ineen en hou ze voor je. Zak nu met een rechte rug door je knieën. Je knieën moeten naar voren toe doorbuigen. Om zeker te weten dat je je rug recht houdt kun je voor een spiegel gaan staan. Tijdens de oefening zou je je kont naar achteren moeten zien steken. Als je weer terug omhoog komt moet je nog steeds je rug recht houden.

Strakke kont oefening 2: Knie kickback

Ga op handen en knieën zitten en strek een been naar achteren in de lucht. Wissel na het terugkomen van je been in de startpositie af met je andere been. Herhaal dit zo vaak je wil en kan, om de andere dag.

Strakke kont oefening 3: De bekken kantelen

Ga plat op de grond liggen met licht gebogen knieen. Tul nu je billen op van de grond en hou dit enkele seconden vast. Doe deze oefening op je eigen tempo maar niet te snel. Doe ook hier weer zoveel herhalingen als je wil en kan.
Naast bovenstaande oefeningen zou een dieet niet verkeerd zijn. Vet in de billen gaat vaak sneller weg als ander vet in het lichaam. Het beste zou een dieet zijn met veel vers fruit en groenten en niet te veel vet en koolhydraten.

Leave a Comment