Lekker barbecueen en nog afvallen ook

Als de temperaturen zomerse hoogten bereiken wordt er plotseling volop gebarbecued. Gezellig met de familie, vrienden of met het gezin. Helaas zijn de consequenties voor de lijn vaak wat minder gezellig. Zo nu en dan hoeft dat helemaal geen ramp te zijn. Maar als het regelmatig gebeurt kun je je misschien beter voorbereiden. Je kunt oppassen en toch gewoon genieten als je de volgende 5 tips gebruikt. Ze zijn perfect om niet steeds zoveel aan te komen na een bbq.

Barbecueën en afvallen Tip: 1. Zalm of Zeebaars

Kies voor een zalm of zeebaarsfilet. Als je ergens op bezoek gaat hoef je je echt niet te schamen om ze zelf mee te nemen. Ze zijn zo klaar en je kunt ze zo eten of gemarineerd en rechtstreeks op de gril of in een stuk aluminiumfolie. Deze visjes zijn rijk aan erg gezonde Omega3 vetten. Niet zo’n visfanaat? Met kipfilet kun je exact hetzelfde doen en nog meer. Laat al het rode vlees en varkensvlees zoveel mogelijk links liggen.

Barbecueën en afvallen Tip: 2. Zelf meenemen

Het gevaar van een barbecue is dat je bijna altijd omringd bent met vet eten. Denk aan de speklappen, de hamburgers, de vette sauzen, de met mayonaise aangemaakte salades enz. Het is niet altijd zo, maar vaak wel. Daarom kun je soms beter je eigen dingetjes meenemen. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld opbellen en niet te vragen wat je mee kunt nemen maar in de plaats daarvan gewoon zeggen dat jij voor de groenten en het fruit zorgt. Denk aan salades, sjaslieks, fruitscocktails enz.

Barbecueën en afvallen Tip: 3. Alcohol

Elke barbecue gaat wel gepaard met alcoholische drankjes. En laten dat nou net de dranken zijn met de meeste calorieën. De oplossing is: hou het beschaafd en drink rustig, drink maar 1 of 2 glazen wijn of light bier. Ga hierna verder met water (met bubbels) of aangelengde versgeperste fruitsappen.

Barbecueën en afvallen Tip: 4. Alles met mate

Klinkt afgezaagd, maar eigenlijk is dit dé sleutel tot elk succes en geldt het zeker voor afvallen en op gewicht blijven. Het geheim van een gezond leven is het gebruiken van de voedselpiramide. Je kunt hierbij zelfs verassend weinig eten als je het bij de bovenste laag houdt. Eigenlijk is het bijna onmogelijk om deze richtlijnen in zijn geheel te volgen. Een oplossing is door maar de helft te eten van wat je normaal gesproken zou doen.

Barbecueën en afvallen Tip: 5. Vooraf eten

Een ander idee is om voordat je weg gaat eerst je honger wat te stillen door wat caloriearme dingen te eten. Hierdoor heb je minder trek als op de barbecue bent en is het makkelijker om alleen voor de gezonde dingen te kiezen.

Leave a Comment