Liposuctie steeds populairder

De vraag naar cosmetische chirurgie neemt toe. Net als overgewicht en obesitas. Hierdoor wordt de ingreep steeds populairder, je bent immers snel van je overtollig vet af.

Liposuctie is een cosmetische chirurgische procedure waarin vet uit verschillende delen van het lichaam, zoals de buik, wordt gezogen. Het is niet ontzettend moeilijk volgens verschillende plastisch chirurgen. De moeilijkheid zou zitten in het opnieuw vormgeven van het lichaam.

Liposuctie wordt steeds meer geaccepteerd

De toenemende populariteit wordt toegeschreven aan de publieke acceptatie van de procedure. Mensen voelen zich niet langer slecht en schamen zich niet langer meer voor plastische chirurgie. De technieken zijn ook beter en verfijnder geworden zodat de verschillende procedures beter en sneller kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor is het ook betaalbaarder geworden en dekt de verzekering in steeds meer gevallen de behandeling.
Maar geen enkele medische ingreep is geheel zonder risico. Volgens een onlangs gepubliceerde studie “Dermatologische Chirurgie” komen complicaties ongeveer voor in 6 op de 1000 liposuctie behandelingen. Waarvan 20% werd geclassificeerd als ‘zeer ernstig’.

Liposuctie is geen genezing

Liposuctie is geen genezing van obesitas en overgewicht en het is ook geen alternatief voor een dieet en beweging. Het werkt eigenlijk het beste als er bijvoorbeeld iemand tevreden is met haar buik maar graag wat minder vet op de heupen wil. Als iemand 20 kg. te zwaar is en liposuctie wil om van het gewicht af te komen wordt over het algemeen geweigerd. Liposuctie is om te ‘reshapen’, niet om kilo’s kwijt te raken.

Leave a Comment