Mannen willen bier en chips

Het niet al te beste stereotype van mannen als bierzuipende bankhangers, levend van chips en vettige afhaalmaaltijden zou wel eens aardig reëel kunnen zijn. Onderzoekers van onder andere de Britse gezondheidsdienst en de universiteit van Londen stelden vast dat 1 op de 3 mannen absoluut geen fruitsappen, magere zuivelproducten of vis wilde nuttigen in plaats van bier en junk food. Zelfs 1 op de 5 neigt naar een ‘dieet uit grootmoeders tijd’ met veel boter, aardappelen, vette jus en vet vlees. Slechts 17% heeft een gezond dieet met granen, vis, fruit, groenten en noten.

Deze resultaten komen voort uit een steekproef met een grootte van 2.000 mannen en vrouwen van tussen de 16 en 64. Zij hielden alles wat ze aten bij in een gedetailleerd dagboek. Ook veel vrouwen hadden overigens een voorkeur voor vet eten. Een derde van hen koos voor, suikers, volle zuivelproducten en verwerkte granen zoals witbrood.

Het was zo dat deze vrouwen thee prefereerden boven alcohol maar ze aten wel meer friet, snoep en snacks als groenten, fruit en volkorenproducten. 1 op de 5 vrouwen had een gezonder dieet met minder vet en meer vezels. Maar deze groep nuttigde weer bovengemiddeld veel alcohol.

Mannen willen bier en chips

Het onderzoeksteam van het University College London stelde vast dat de slechtste dieeten te vinden waren in huishoudens met een lager inkomen en onder rokers. De meeste mannen in de ‘bier en chips categorie’ waren onder de 30 en single. Het gevaar hiervan is dat als je in zo’n dieet vastroest dat je er wel eens je hele leven aan vast zou kunnen zitten.

Leave a Comment