McDonalds gedumpt door Disney

Mickey Mouse en Ronald McDonald gaan uit elkaar. Na vele jaren een marketingovereenkomst te hebben gehad waarin stond dat Disney de restaurantketen zou voorzien van promotionele figuurtjes voor de Happy Meal van McDonald’s.

Overgewicht en obesitas door McDonalds

Het laatste Disney Happy Meal is al weer even geleden met de Cars figuurtjes en Pirates of the Carribean. Disney geeft geen specifieke reden op voor de scheiding, maar de L.A. Times quoteerde een aantal betrouwbare bronnen die claimen dat Disney afstand wilde nemen in verband met de toenemende kritiek op McDonald’s betreffende obesitas en overgewicht. En aangezien Disney jaarlijks zo’n 100 miljoen dollar verdiende aan de samenwerking zal hier toch zeker een kern van waarheid in zitten.
De L.A. Times quoteerde ook een bron van rivaal DreamWorks die gezegd zou hebben dat de directie ook twijfelt over een deal met McDonald’s om hun films te prometen. Shrek is bijvoorbeeld aardig aan de maat dus hier zouden wel eens vreemde Amerikaanse verbanden gelegd kunnen worden.

McDonalds wordt wel steeds gezonder

McDonald’s voelt de grond onder zijn voeten steeds heter worden en lanceert steeds meer ‘verantwoorde’ producten in hun menu zoals magere salades en fruit. Verder zijn de promotionele acties ook steeds meer op de gezondheid gericht. Er zijn echter al weer nieuwe partners die met McDonald’s samenwerken. Dus de Happy Meals zullen de komende jaren nog wel verkocht worden met speelgoed en poppetjes van andere filmstudio’s.

Leave a Comment