McDonalds steeds gezonder

Na zich eerst zorgen te hebben gemaakt over de smaak van de frietjes, gaat McDonald’s gezondere olie zonder transvetten gebruiken om zijn frieten in te frituren. McDonald’s kondigde afgelopen week aan dat hun frieten nu transvetvrij zijn. Let wel, op dit moment alleen in de VS en Canada. Reden is waarschijnlijk dat de meeste concurrenten al geswitcht zijn. Dat is ook gelijk de reden waarom ze het in Europa nog niet hebben doorgevoerd. Concurrentie lijkt belangrijker te zijn dan gezondheid.

Algemeen directeur Jim Skinner maakte de aankondiging officieel op de jaarlijkse bijeenkomst op het McDonald’s hoofdkantoor te Oak Brook. De reden waarom ze zolang hebben gewacht met de overschakeling is dat ze bang waren de ‘kenmerkende’ smaak van hun french fries te verliezen. Onder druk van advocaten van consumenten en public officials zijn ze stilletjes overgeschakeld.

McDonalds zonder slechte transvetten

“Sinds enkele maanden, hebben de klanten in de Amerikaanse vestigingen al gefrituurde producten gegeten zonder de ernstig ongezonde transvetten. Producten die gefrituurd worden zijn o.a. de French fries, mc chicken, mc fish en de kip nuggets.” zei Skinner. Hij vertelde verder nog dat er aan het einde van het jaar geen transvetten meer te vinden zullen zijn in andere gebakken producten zoals brownies en koekjes.

McDonalds wereldwijd gezonder

“Ondanks dat we niet met deze veranderingen adverteren, wilden we dat jullie de eerste zijn die weten dat we de nieuwe gezondere olie gaan gebruiken zonder de originele McDonald’s smaak te veranderen.” zei Skinner tegen de aandeelhouders. Het bedrijf van $23 miljard zei verder dat het gebruik van de transvetten in de rest van de wereld ook gaat verlagen. Ze wil minder dan 0,5 gram per portie hebben. Uitzonderingen zijn Colombia, Japan, de Oekraïne en Venezuela, in deze landen gaat het nog wat langer duren.

Leave a Comment