Meer eten en meer afvallen

Te vaak horen mensen op dieet over wat ze juist niet zouden moeten eten en te weinig over wat ze nou wel moeten eten. Daar gaan we vandaag verandering in brengen. De feestdagen naderen, en die draaien bij de meeste mensen niet om het eten van veel groenten en fruit. Jammer, want voor afvallers kan dat juist de sleutel tot succes zijn. Groenten en fruit bevatten niet alleen weinig calorieën, ze zitten ook propvol voedingsstoffen en vitaminen. Een must voor iedereen die wil afvallen en/of gezond wil blijven. En als bonus: het is aangetoond dat je door het eten van meer gezonde producten je vanzelf minder ongezond voedsel gaat eten!

Manieren voor het eten van eer groenten en fruit zodat je meer gaat afvallen:

Meer afvallen Tip 1: Let op je budget

Je krijgt meer waar voor je geld als je seizoensgebonden producten koopt. Ga aanbiedingen af en koop grootverpakkingen. Als je de grootverpakkingen met je gezin niet op krijgt zou je kunnen delen met je buren, vrienden of familie.

Meer afvallen Tip 2: Gebruik je vriezer

Bewaar zakken met bevroren fruit en groenten zodat je ze makkelijk kunt gebruiken als bijgerecht, ingrediënt of toetje. Bevroren groenten zou je kunnen gebruiken om te roerbakken of als ingrediënt. Zo krijg je alle voedingstoffen binnen, maar hoef je je geen zorgen te maken over rottende producten of houdbaarheid.

Meer afvallen Tip 3: Slimme snack combinaties

Een goede snack combineert eiwitten met koolhydraten. Hiermee geef je jezelf extra energie en onderdruk je je hongergevoel. Voorbeelden zijn pinda’s, of banaan met pindakaas, magere yoghurt met aardbeien of worteltjes met een humus dip. Je kunt groenten als tomaten, komkommers, radijsjes en selderie gerust schoonmaken, snijden en op ooghoogte in de koelkast bewaren.

Meer afvallen Tip 4: Stop ze er stiekem in

Gerechten zoals soep, chili, brood, roerbakgerechten en pasta’s zijn mooie gelegenheden om gesneden groenten in te verwerken zonder dat groentehaters er erg in hebben.

Leave a Comment