Miljoenen mensen negeren labels met voedingswaarden

Nieuw onderzoek in Engeland laat zien dat 1 op de 3 mannen en 1 op de 5 vrouwen de etiketten met de voedingswaarden van een product niet lezen. Het onderzoek toont verder aan dat de mensen van 25 jaar en jonger meer letten op calorieën dan op het zoutgehalte, eiwitten, vezels en vetten.

Standard Life Healthcare (Engelse zorgverzekeraar) voerde dit onderzoek uit naar aanleiding van een eerder onderzoek vorig jaar waaruit bleek dat mensen verward zijn over wat nu gezond eten is en wat niet.
Het onderzoek met 1000 volwassen deelnemers laat zien dat vrouwen meer geneigd zijn om het vetpercentage en het aantal calorieeen te checken dan mannen. Mannen letten weer meer op zoutgehaltes en eiwitten. Jonge volwassenen van onder de 25 jaar letten veel minder op zout en eiwitten maar letten wel op de calorieën.

Etiketten en voedseladvies

De woordvoerder van Standard Life Healthcare zei: “Het blijkt dat veel van de voedselinformatie wel doordringt, maar dat het afhankelijk is van de generatie. 55+ers bijvoorbeeld, letten veel meer op suiker dan de andere generaties. Het belangrijkste is echter dat veel mensen gewoon niet weten wat nu wel of niet gezond is. Oorzaak hiervan is dat de blik op gezond eten om de paar jaar verandert, en dit verwart mensen. Kleine veranderingen aan een dieet zou niet alleen de algehele gezondheid kunne verbeteren, het zou ook een grote impact kunne hebben op het humeur en het welzijn. Een goed en standvastig voedseladvies is dus erg belangrijk.”
Standard Life Healthcare is allang voorstander van toegang tot medische adviezen met betrekking tot beweging en voedsel en al zijn verzekeringnemers hebben gratis online toegang tot professioneel advies, waarschuwingen en updates.

Leave a Comment