Moet je minder eten als je ouder wordt

Als je de 35 bent gepasseerd neemt de energiebehoefte van je lichaam af. Als je 65 jaar bent verbrand je om en nabij de 300 calorieën minder per dag dan toen je 35 was. Het komt er in principe op neer dat je voor elke 5 jaar boven de 35 50 calorieën per dag minder nodig hebt. Als je op gewicht wil blijven na je 35e zou je dus in principe steeds iets minder moeten eten. Of beter: wat meer bewegen. Maar 50 calorieën per dag minder eten is niet zo moeilijk, je hebt immers 5 jaar om af te bouwen.

Ouder worden en aankomen

Voor 50 plussers geldt eigenlijk dezelfde regel als voor iedereen: eet minder rommel waar veel suiker, vet en zout in zit. En dan doelen we met name op de categorie snoepgoed en junkfood. Gezond en gevarieerd eten en veel bewegen zijn de sleutel tot een goede gezondheid. Als je van middelbare leeftijd bent is op gewicht blijven misschien wel de belangrijkste factor (die je zelf in de hand hebt) voor je algehele gezondheid.

Als je ouder wordt heb je minder honger

Als je boven de 70 geraakt kan het goed zijn dat je eetlust afneemt en je eerder een voldaan hebt. Veel oudere mensen ervaren dit. Hierdoor zal je eetpatroon veranderen. Als je niet weet hoe je daar het beste mee om moet gaan kun je je huisarts bezoeken.

Leave a Comment