Mooie benen met 11 oefeningen

Mooie benen wil je vooral in de zomermaanden als je in je bikini of zomerjurkje rondloopt. Maar ook in tijdens de feestmaand wil je toch met een stel mooie benen voor de dag komen. Dus het maakt eigenlijk niet uit welk seizoen het is. Als je de volgende 11 oefeningen doet kun je ze krijgen. Zeker als je de oefeningen combineert met afvallen.

Mooie benen oefening 1: Intensief wandelen

De makkelijkste oefeningen om het vet op je benen te laten verdwijnen is lopen. Als je loopt krijgen je benen altijd de benodigde training die ze nodig hebben. Je moet wel minstens een licht verhoogd tempo aanhouden. Dus slenteren, op je gemak stappen of winkelen hoort er niet bij. Je moet er dus echt wat moeite voor doen. Bergop lopen is ook een goede training. Als je op de sportschool traint kun je de loopband in een helling van 15 of 20 graden zetten. Als je elke dag een halfuur met een verhoogd tempo wandelt zul je vrij snel resultaten zien en met strakkere benen door het leven kunnen.

Mooie benen oefening 2: Calve raises

Calve raises is een bekende oefening voor de kuiten en gaat als volgt. Je gaat op de rand van een verhoging staan met je hielen er over hangend, zo ver mogelijk naar beneden. Je knieën houd je licht gebogen. Beweeg nu, langzaam, zover mogelijk omhoog door op de bal van je voet te gaan staan en blijf even staan. Herhaal deze oefening zo vaak mogelijk en verhoog het aantal naarmate je langer traint.

Mooie benen oefening 3: Gebruik gewichten

Door het gebruiken van gewichten rond je enkels verhoog je de zwaarte van de training en daarmee ook de resultaten. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken bij de calve raises, wandelen of joggen.

Mooie benen oefening 4: Springen

Je kent ze vast wel, die kleine trampolines. Door hier op te springen verbrandt je vet en train je tegelijk je benen. Doe het in korte sessies van 2 minuten. Als je een beetje de ruimte hebt kun je het zelfs voor de tv doen.

Mooie benen oefening 5: Joggen

Joggen is beter dan wandelen omdat je met een verhoogde hartslag loopt. Hierdoor verbrand je het meeste vet en train je de beenspieren harder.

Mooie benen oefening 6: Squat

De squat (kniebuigoefening) is een zeer effectieve oefening voor de bovenbenen. Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte naast elkaar, waarbij de voeten ongeveer 30 graden naar buiten wijzen. Het gewicht til je eerst op boven je hoofd en laat je op de schouders rusten. Je schouders moeten de last dragen, je handen zorgen er voor dat de halter niet van de rug glijdt. Hurk nu tot je bovenbenen parallel zijn aan de grond, en als het kan nog ietsje lager. Beweeg langzaam naar beneden en wacht even met omhoog komen.

Mooie benen oefening 7: Train de Adductors

(de lange aanvoerder van de dijbeen)

Om te afvallen op je benen is het trainen van de Adductors een goed idee. Voor deze oefening moet je op de grond liggen. Ga op je rechterzij liggen en leg je rechtse arm onder je hoofd ter ondersteuning. Houd je rechtse been op de grond als je je linkse been langzaam optilt. Herhaal 20 keer en doe dan hetzelfde met je rechtse been.

Mooie benen oefening 8: Train je hamstrings

Je dijen kun je strakker maken door je hamstrings te trainen. En dat kan met een hele simpele oefening. Ga met je benen licht uit elkaar staan en beweeg je voet zo dicht mogelijk naar je billen. Herhaal dit een aantal keer en doe dan hetzelfde met je andere been. Bij deze oefening komen de enkelgewichten goed van pas.

Mooie benen oefening 9: Eet gezond

Dit mag misschien wat vreemd lijken tussen de rest van deze oefeningen maar gezond eten gaat nu eenmaal hand in hand met training. Als je niet gezond eet kunnen je inspanningen wel eens een stuk minder effectief zijn. Het is erg belangrijk dat je gezonde eetgewoonten aanneemt, niet te veel rommel binnenkrijgt en vooral gevarieerd eet.

Mooie benen oefening 10: Ga sporten in plaats van hardlopen

Niet dat hardlopen geen sport is natuurlijk. We doelen hier op ‘spel’ sporten zoals balsporten. Bij zulke sporten krijg je volop beweging en je hebt het vaak niet eens in de gaten. En dan komt er ook nog het sociale aspect bij kijken. Sporten als tennis, basketbal en squash zijn erg goed voor het kweken van mooie benen.

Mooie benen oefening 11: Bezoek de sportschool

Op de sportschool kun je kiezen uit verschillende apparaten die je kunnen helpen bij het trainen van je benen. Je kunt ook een speciaal trainingsprogramma laten samenstellen waarbij de nadruk ligt op het trainen van je benen.

Leave a Comment