Nieuwe afslank-shake onderdrukt honger

Een nieuwe dieetshake die ook echt smaakt als een milkshake en de honger aanmerkelijk vermindert zou snel op de markt kunnen komen onder Unilever’s dieet merk “Slim-Fast”, aldus onderzoekers van Unilever.

Slim-Fast shake

Onderzoek toonde aan dat het drankje nog beter werkt dan de bekende Slim-Fast dieetshakes. Het werkt door het opsluiten van gas in het product en onderdrukt zo het hongergevoel. De onderzoekers, die hun bevindingen presenteerden op het Europese Obesitas Congres 2008, hebben deze technologie gepatenteerd. De technologie is nu klaar voor Unilever om te gaan gebruiken in nieuwe producten. Dit zegt David Mela, een voedingspecialist van Unilever die aan het onderzoek meewerkte. Het product behoudt de grootte van een normale portie dankzij de in het product gevangen lucht. Hierdoor krijg en behoud je een voldaan gevoel.

Slim-Fast en overgewicht

Obesitas is een groot probleem en misschien een nog wel grotere business. Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie lijden ongeveer 400 miljoen mensen wereldwijd aan obesitas. Hierdoor hebben zij een verhoogd risico op ziektes als diabetes type 2 en hart -en vaatziekten. Hierdoor hebben bedrijven als Unilever, Kraft Foods, General Mills, Sara Lee enn anderen zich ook gekeerd tot gezondere producten, vaak geflankeerd met een lijn dieet of afslankproducten. Van de westerse bevolking blijft het aantal mensen met overgewicht en obesitas alleen maar groeien. Als deze miljoenen mensen zijn potentiele consumenten voor de nieuwe shake. Het zou wel eens de nieuwe afslankhit kunnen worden.
In het onderzoek kregen een aantal vrijwilligers de nieuwe shake en de rest kreeg de bestaande Slim-Fast shake. Mensen die de nieuwe shake op hadden gaven vaker aan een voldaan gevoel te hebben na verschillende intervallen van 4 uur. Volgens de onderzoekers zou een halve shake de honger ook al onderdrukken. Er wordt hier dus duidelijk gesproken over periodes van uren, het onderdrukt de honger dus voor langere tijd.

Nieuwe Slim-Fast shake lekkerder

De shake werd ontworpen met het idee om gas in het voedsel gesloten te houden na consumptie zodat het niet in de mond al het effect zou verliezen zoals bij slagroom. Om dit vooral elkaar te krijgen ontwikkelde het team vetten, eiwitten en vezels in het voedsel zo, totdat de gewenste hoeveelheid gas bleef ingesloten. Waarschijnlijk gaat de nieuwe technologie ook in andere producten worden toegepast. Het is dus niet alleen toepasbaar voor vloeibare producten.

Leave a Comment