Oprah’s afslankprogramma

Oprah Winfrey raakte een flinke hoeveelheid overgewicht kwijt en ziet er geweldig uit. Ze is alweer jaar maar is slanker als toen ze 20 was. Oprah heeft al regelmatig haar dieet -en afslankervaringen met haar fans, lezers van haar magazine en publiek gedeeld. In dit artikel zullen we de speerpunten van Oprah’s afslankprogramma toelichten.

Oprah en afvallen Stap 1. Een standvastige beslissing

De eerste stap die Oprah nam was de definitieve beslissing te nemen om te gaan afvallen en gezond te worden. Ze nam deze beslissing nadat de dokter zei dat ze haar overgewicht moest kwijtraken omdat ze anders ernstige gezondheidsproblemen kon verwachten. Volgens Oprah zelf moet je jezelf volledig inzetten om te afvallen. Ze heeft een contract met zichzelf opgesteld waarin staat dat ze moet afvallen en gezond moet blijven. Je kunt natuurlijk gewoon aan jezelf beloven dat je moet afvallen en op dat gezonde streefgewicht moet blijven en dit opschrijven. Probeer hierbij wel een doel na te streven, denk hierbij aan je streefgewicht. Verder kun je hierbij opschrijven hoe je dit wil bereiken, wanneer en hoe je dit gewicht wil gaan hanteren. Denk aan advies van een dokter en/of diëtiste, een dieet volgen, sporten en het aanpassen van je levensstijl.

Oprah en afvallen Stap 2. Eet geen ‘Wit Spul’

Met ‘wit spul’ bedoelt Oprah de verwerkte bloemproducten, aardappelen en suiker. Dit zijn heel normale ingrediënten in kant -en klaar producten, met name brood. Maar Oprah zegt niet dat ze geen granen eet, ze eet wel degelijk granen. Maar altijd volkoren producten.

Oprah en afvallen Stap 3. Geen alcohol

Ze drinkt geen alcohol meer.

Oprah en afvallen Stap 4. Beperk je porties

Vroeger at ze gerust een hele doos croissants op, maar ze is nu dus veel strenger als het aankomt op portie grootte.

Oprah en afvallen Stap 5. Niet meer eten na een bepaalde tijd

Oprah eet dus niet meer na een bepaalde tijd. Volgens haar trainer, Bob Greene, eten de meeste mensen na het avondeten vanwege emotionele redenen en niet omdat ze honger hebben.

Oprah en afvallen Stap 6. Drink water

En veel ook!

Oprah en afvallen Stap 7. Eet gevarieerd

Oprah is hier niet helemaal duidelijk over maar uit verschillende bronnen blijkt dat ze veel groenten en magere eiwitrijke producten eet. Verder eet ze vaak vette vis en vermijdt ze slechte vetten en eet ze genoeg (maar niet teveel) gezonde vetten.

Oprah en afvallen Stap 8. Fitness

Ze is erg atletisch geworden. Ze liep de marathon al voordat ze veel was afgevallen en zelfs nu is haar routine erg streng en omvat onder andere cardio, pilates en krachttraining.
Zou bovenstaande voor jou ook kunnen werken?
Waarschijnlijk wel. Het is in principe een redelijk voor de hand liggend afslankprogramma. Het belangrijkste van alles is en blijft discipline en motivatie. Als je de motivatie in jezelf kunt vinden heb je een zeer grote kans van slagen.

Leave a Comment