Optimaliseer je vetverbranding en stofwisseling

De stofwisseling krijgt vaak de schuld als mensen zwaarder worden, dik zijn of niet afvallen. Maar je kunt je stofwisseling, en dus vetverbranding, optimaliseren zodat hij sneller werkt. Als je stofwisseling optimaal werkt verbrand je het maximum aantal calorieën, zet je vet om in spieren en heb je meer energie.

Vetverbranding optimalisatie tip 1. Aerobe training

De beste manier om je stofwisseling op gang te brengen is door te sporten. Beweging zal de hoeveelheid lichaamsvet verminderen en de hoeveelheid spieren verhogen. De grotere spiermassa zal de stofwisseling bevorderen. Spierweefsel verbruikt meer calorieën dan vetweefsel. Aerobe training zoals joggen, zwemmen of fietsen werkt bovendien nog 4 tot 8 uur door omdat je stofwisseling nog op een hoog tempo blijft doorwerken. Je verbrandt dus extra calorieën als je allang gestopt bent met sporten.

Vetverbranding optimalisatie tip 2. Krachttraining

Krachttraining versnelt de stofwisseling niet maar je verbrandt er wel vet mee en je spiermassa neemt toe die je stofwisseling in rust sneller doet werken. Een combinatie van aerobe training en krachttraining is het beste voor het optimaliseren van je stofwisseling en het verbranden van vet. Als je in de ochtend traint kun je de hele dag profiteren van de versneld werkende stofwisseling. Indien mogelijk zou je elke paar uur 10 tot 15 minuten kunnen trainen. Zo blijft je stofwisseling heel de dag op een hoog vuurtje staan.

Vetverbranding optimalisatie tip 3. Ontbijten!

Een ontbijt is essentieel. Je lichaam heeft het een hele nacht zonder voedsel moeten stellen. En daarom is je stofwisseling op een lager tempo gaan werken. Als de cellen te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen gaan ze minder efficiënt werken en gaan ze zelfs meer vet opslaan tijdens deze ‘voedseltekorten’. Eet 3 niet al te grote maaltijden en 3 tussendoortjes per dag om het proces gaande te houden. Probeer ‘s avonds laat niet meer te eten omdat je stofwisseling dan in een lager tempo gaat. Het beste zou het dus zijn als je ontbijt gelijk je grootste maaltijd was.

Vetverbranding optimalisatie tip 4. Verse producten

Eet minder producten met een hoog vetgehalte en veel loze calorieën. Verstandig en gewoon lekker voedsel zoals groenten, aardappels en mager vlees kunnen zeker bijdragen aan een goed werkende stofwisseling en vetverbranding. Probeer ook veel vezels te eten zoals te vinden in volkoren brood en fruit. Niet teveel suiker, alcohol, cafeïne en liever niet roken. De beste soorten voedsel die de werking van de stofwisseling stimuleren en helpen bij het afvallen zijn: vis, donkere bladgroenten, tomaten, bosbessen, volkoren producten en tenminste 2 liter water per dag.

Vetverbranding optimalisatie tip 5. Koolhydraten, vet en eiwitten

Als je cellen energie nodig hebben zullen ze eerst koolhydraten gaan afbreken, daarna vet en daarna eiwitten. Je lichaam zet de koolhydraten om in een vorm van suiker die glucose wordt genoemd en wat makkelijk als brandstof wordt gebruikt door je lichaam. Alle koolhydraten die je te veel eet zal je lichaam omzetten in vet en opslaan in het lichaam. Ook een teveel aan vet wordt uiteraard opgeslagen als vet. Je kunt dus je stofwisseling en vetverbranding optimaliseren door een combinatie van krachttraining, aerobe training en een gezond eetpatroon met regelmatig gezonde snacks. Je zal niet alleen afvallen en meer spieren kweken, je zal je ook veel fitter voelen en alledaagse problemen beter aankunnen.

Leave a Comment