Platte buik dieet

Afvallen buik met met het platte buik dieet. Kan het, bestaat het? Jep. Het platte buik dieet is opgesteld door David Zinczenko (redacteur van mannenblad Men’s Health).  De titel van het boek waarin het dieet beschreven wordt is: “Het wasborddieet”. Dit boek is speciaal geschreven voor mannen. Geen nood, speciaal voor vrouwen is er een nieuw boek uitgegeven met de toepasselijke titel: “Het wasborddieet voor vrouwen”. Hierin worden ook de volgende onderwerpen behandeld: slanke benen, work-outs voor moeders en de invloed van hormonen. Ook heeft hij een trainingsprogramma ontworpen voor na de bevalling. Maar de verschillen zijn in principe de hoeveelheden voedsel en de mate van training dus we beschrijven beide boeken hier in een review.

Al vele jaren passen de meeste atleten, fitness modellen en bodybuilders de zelfde basisprincipes toe op hun dieet. Dat zijn punten als vaak eten (5 tot 6 keer per dag), spieropbouw, magere eiwitrijke producten en ze halen hun koolhydraten uit volkoren producten. Helaas blijkt dat deze methode nooit echt is aangeslagen bij hen die willen afvallen en een platte buik wensen. Zij geloven dat een verminderde calorie-inname de enige manier is om ooit een strakke buik te hebben.

Waardevolle informatie van het platte buik dieet

Verstopt onder een Amerikaanse glossy marketing praat in dit boek zijn toch wel logische en bruikbare ideeën te vinden om af te slanken. Nieuw is echter niet, wel zijn de principes anders samengesteld en specifiek gericht op de doelgroep. Het boek mag dan wel “Het wasborddieet” heten, om zichtbare buikspieren te krijgen moet je kei en keihard werken en een zeer laag vetpercentage zien te bewerkstelligen. Daar is echt geen speciale formule, nieuw fitnessapparaat of dieet voor. Een gespierde buik krijgen is erg moeilijk en uitdagend maar het verkoopt en het hebben van een wasbordje wordt door steeds meer mensen gezien als toppunt van een goed lichaam.

12 krachtproducten volgens het platte buik dieet

Het platte buik dieet geeft een 7 dagen plan wat is opgezet rond de 12 ‘krachtproducten’ inclusief recepten. Een keer per week mag je een maaltijd eten wat je wilt.  Het dieet blijft uit de buurt bij vettig vlees, producten met verwerkte koolhydraten en suiker. De 12 krachtproducten zijn:

 1. Amandelen en andere noten, compleet met velletje.
 2. Alle soorten bonen
 3. Spinazie en andere groene bladgroenten
 4. Zuivel: vetvrij of vetarme melk, yoghurt, kaas en hüttenkäse
 5. Havermout
 6. Eieren
 7. Kalkoen en ander mager vlees zoals: mager rundvlees, kip en vis
 8. Pindakaas
 9. Olijfolie
 10. Volkoren producten
 11. Eiwitpoeder
 12. Frambozen en andere bessen

Cardio en krachttraining bij het platte buik dieet

Essentieel voor dit dieet is de kracht- en intervaltraining die erbij komt kijken. Dat is gebaseerd op de aanname dat het opbouwen van spiermassa de werking van de stofwisseling versnelt wat weer helpt bij het verbranden van lichaamsvet.

Krijg je een platte buik met dit dieet

Dit is wat de schrijver zegt over afslanken op specifieke gebieden op je lichaam (spot reducing): “Afslanken op specifieke gebieden van je lichaam kan niet. Dat is een mythe. Maar als mensen afvallen, zeker als ze er redelijk wat bij bewegen, zal hun vetpercentage afnemen en dat zal zeker opgemerkt worden in de omgeving van de buik omdat daar nu eenmaal het meeste vet ligt opgeslagen”. Helaas is dat niet helemaal waar. Vrouwen slaan vet over hun hele lichaam op, ook op de heupen en dijen. Het kan zelfs zo zijn dat vet op de buik erg moeilijk verdwijnt.

Conclusie over het platte buik dieet

Het platte buik dieet pretendeert iets nieuw te zijn. Maar in feite is het gewoon een simpel handboek voor goede krachttraining, voeding en beweging. Het geeft goede adviezen ten aanzien van voeding en dieet en als de richtlijnen in het boek goed gevolgd worden zul je zeker afvallen en fitter worden.

Leave a Comment