Sex en afvallen

Trakteer je hersenen op sex en vermijd vreetbuien. Het hebben van sex kan helpen bij het afvallen door je hersenen te geven waar ze naar verlangen: sex. Als je ze geeft wat ze willen dan zullen je hersenen je hongergevoel laten verdwijnen. Velen onder ons eten uit emotionele redenen en gebruiken eten om een goed gevoel te krijgen of beter: een naar gevoel te compenseren. Daarom is het niet eens zo gek dat het hebben van sex de kans op het kwijtraken van overgewicht verhoogt. Het kan je hongergevoel onderdrukken en helpen af te vallen door extra beweging.

Sex bevordert afvallen

Ook al kun je de verbrande calorieën tijdens de sex niet echt meetellen, het werkt zeker in je voordeel als je wil afslanken. Het is de bevrediging, die je krijgt uit de intimiteit en de feel-good chemicaliën die in je hersenen worden vrijgelaten als beloning, die er toe doet. Als je hersenen zich in deze staat bevinden stoppen ze met het zenden van ‘eet’ signalen. De sleutel tot het afvallen is iets anders vinden dat in je behoeften voorziet. Sex is een activiteit die kan werken op verschillende vlakken. Het geeft onder andere dezelfde feel-good chemicaliën vrij in je hersenen als lekker eten. En verder houdt de activiteit op zich je natuurlijk uit de buurt van de koelkast en vooraadkast. En smaken verschillen maar sommige dingen zijn toch echt leuker als eten.

Sex vermindert stress

Een extraatje is dat door de beweging en het minder (slecht) eten je sex drive zal toenemen. Tel dit op bij het verhogen van je zelfverzekerdheid door je gewichtsverlies en lekker gevoel en het is een win-win situatie. Er is zelfs nog een link tussen sex en afslanken: stress. Sex vermindert je stress en vermindering van stress is een vereiste als je overgewicht kwijt wil. En vaak helpt sex ook nog bij een betere nachtrust, ook niet onbelangrijk bij het afvallen.
Sex en afvallen gaan dus hand in hand en maken het kwijtraken van overgewicht makkelijker, en vooral leuker.

Leave a Comment