Slank de zomer in met deze tips

De lente is al lekker op gang en als je nog steeds wat kilootjes kwijt wil raken is het nu de tijd om te starten, zodat je nog voor de zomer lekker in je vel zit. We zullen beginnen met wat tips te geven. Als je nu begint, en je gebruikt deze tips, kun je 5 tot 10kg afvallen tegen het einde van de volgende maand. Een beetje afhankelijk van wat je nu weegt. Als je veel kilo’s hebt kwijt te raken is het goede nieuws dat je de eerste aantallen kilo’s veel sneller zal zien verdwijnen als de wat minder zware mensen.

Slank de zomer in: Koolhydraten

Let op je consumptie van koolhydraten, zij zijn geneigd water vast te houden en water weegt aardig door. Koolhydraatarme dieeten lijken goede resultaten op te leveren in het begin maar de kilo’s zouden wel eens in een vlot tempo kunnen terugkomen als de dieeter weer koolhydraten gaat eten. Deze koolhydraatarme dieeten zijn niet voor iedereen weggelegd en kunnen serieuze gezondheidsproblemen opleveren voor sommige individuen (hartpatiënten of suikerpatiënten). Maar door de hoeveelheid koolhydraten alleen al te beperken, kun je al wat overtollig vet kwijtraken. En tegelijk met het minderen van je gewicht neemt je motivatie toe!

Slank de zomer in: Groene thee en cafeïne

Zowel groene thee en cafeïne worden in verband gebracht met afvallen. Cafeïne zou de stofwisseling versnellen, maar het kan het lichaam ook in een lopende frituurpan veranderen. We raden je daarom aan om maar geen cafeïne te nuttigen en te kiezen voor groene thee. Hier zit welliswaar ook cafeïne in, maar niet zoveel als in koffie (1/3) of normale thee. Groene thee heeft nog meer positieve effecten op je gezondheid. Vermijd de ‘speciale dieetthee soorten’, ze zijn veel te duur en je hebt een grote kans op diarree. Sommige van deze afslanktheetjes zijn zelfs geassocieerd met risico’s voor de gezondheid, inclusief de dood.

Slank de zomer in: Groenten en fruit

Eet op zijn minst 3 porties (+/- 300 gram) groenten per dag, het maakt niet uit wanneer je dit doet. Tussendoor, bij de lunch of diner. Gebruik niet meer dan 20 gram margarine bij de bereiding van alle 3 de porties. Alle groenten zijn prima, vers of bevroren. Hetzelfde geldt voor fruit. Eet 3 stuks per dag. Eet het soort fruit wat je graag lust. Als je alleen appels lust, eet je 3 appels.

Slank de zomer in: Suiker

Zoetekauwen die van de ene op de andere dag geen suiker meer eten kunne zich wat gejaagd en nerveus voelen. Onthou dat hoe minder suiker je lichaam binnenkrijgt hoe minder het om suiker gaat vragen. Begin gelijk de eerste dag door zo min mogelijk suiker te eten en drinken. Begin bijvoorbeeld met de helft van wat je gewend was. De tweede dag weer de helft en dan ben je op dag 3 in principe al suikervrij. Als je echt niet zonder kunt, gebruik dan een theelepel honing in je thee.

Slank de zomer in: Drankjes

Let op wat je drinkt! Het is echt niet heel moeilijk om elke dag meer calorieën binnen te krijgen via drankjes en sappen dan met alleen eten. Drink absoluut geen fruitsappen meer. Kies in de plaats hiervan voor light dranken en water.

Slank de zomer in: Snacks

Door alleen al de tussendoortjes te schrappen zoals je mars, chips, toastjes, dropjes, cakeje, enz. kun je flink wat afvallen zonder extra moeite. Je moet de snack er wel in houden om je bloedsuiker op niveau te houden zodat je stofwisseling lekker blijft doorwerken. Maar neem slimme snacks zoals fruit, peperkoek of snack a jacks. Als het maar licht en niet teveel is.

Slank de zomer in: Bewegen

Het betere weer geeft een mooie kans om om lekker naar buiten te gaan voor een wandeling of een fietstochtje. Andere activiteiten kunne ook erg leuk zijn zoals golfen, vliegeren of skeeleren. Elke buitenactiviteit zal je helpen calorieën te verbranden en je lichaam te sterken.

Leave a Comment