Snel 10 kilo afvallen in een maand

Voor velen is 10 kg afvallen in een maand een droom. En dromen zijn er om te verwezenlijken. Daarom geven we je een manier om je droom te laten uitkomen. Beginnen met welk dieet dan ook is makkelijk. Maar als je 10 kg wil afslanken in een maand heb je een strategie en tactiek nodig. Bij je strategie om je doel te bereiken draait het vooral om de grote lijnen. Hier volgt je strategie:

  1. Verbeter je ruststofwisseling
  2. Verminder je calorieinname
  3. Verbrand calorieën door cardio -en krachttraining

Goed, dat is dus de strategie die je naar je doel van 10 kg afvallen zal leiden. Nu heb je nodig de tactieken nodig om je strategie tot werkelijkheid te maken. Je zult grote veranderingen in je dagelijkse leven moeten aanbrengen om maar liefst 2,5 kg per week kwijt te raken. De tactieken zijn de individuele dingen die je droom moeten laten uitkomen. De tactieken:

Eettactiek voor 10 kilo afvallen in 1 maand
Plan al je maaltijden en tussendoortjes een dag van te voren. Als je dit doet hoef je je vlak voor je maaltijd niet druk te maken of je dat gezonde spul eigenlijk wel wil eten. Je kunt je er nu op instellen, dit scheelt ongelooflijk veel, echt waar.
Eet 5 of 6 kleine maaltijden per dag. Dit gaat helpen om je stofwisseling continu te laten werken. Als je vaker eet zend je een signaal naar je lichaam dat de voedselvoorraad in orde is en dat er altijd genoeg te eten is. Als je te weinig eet gaat je lichaam namelijk over op de zuinige modus omdat het denkt dat er voedselschaarste is.
Zorg ervoor dat je, indien mogelijk, steeds lekker veel bereidt van een gezonde maaltijd. Dan kun je het verdelen in porties en invriezen. Dit helpt weer bij het plannen van je maaltijden voor de volgende dag. Mensen die vaker moeten gaan eten per dag denken dat ze veel tijd kwijt zijn met koken. Als je grotere hoeveelheden tegelijk maakt hoeft dat dus niet.
Eet kleine maaltijden. Het is steeds moeilijker om een klein stukje vlees te krijgen in een restaurant. Een biefstuk van 225 gram is veel te groot om te kunnen verteren. Je lichaam verbruikt dan ook minder dan de helft van zo’n biefstuk.
Eet veel vezels. Vezels laten je stofwisseling weer harder werken en helpen je lichaam schoon te maken door het opnemen van gifstoffen.
Drink veel water. Simpel, water bevordert de spijsvertering en het helpt om jezelf beter te voelen.

Bewegingstactiek voor 10kg afvallen in 1 maand
10 kilo in een maand. Dat is behoorlijk veel. En daar komt dan ook behoorlijk wat beweging bij kijken. Je moet 2 keer per dag gaan trainen. Een training van 20 minuten in de ochtend en ‘s avonds nog een.
Krachttraining doe je om de dag. Spieren kweken helpt bij het verbranden van vet. Ze verbruiken veel calorieën, terwijl vet bijna niets verbruikt.
Verdeel je cardio trainingen in 2 groepen: een lage intensiteit en een hoge intensiteit. De hoge intensiteit om koolhydraten te verbranden en de lage intensiteit om het overtollig vet te verbranden.
Onder zware intensiteit wordt een hartslag die 80% van je maximum is verstaan. Hierdoor zal je stofwisseling na de training nog 12 tot 24 harder blijven doorwerken.
Bij een lage intensiteit is de hartslag niet zo hoog. Goede voorbeelden van training zijn: een uur wandelen of fietsen op een iets verhoogd tempo.
De krachttraining moet niet te ingewikkeld zijn. Denk aan simpele oefeningen (wel correct uitgevoerd uiteraard) squats, bankdrukken, push-ups en crunches. Als je deze oefeningen doet pak je al een groot deel van je spieren.
Herstellen tussen de trainingen door is het belangrijkste van alles. Als je ineens zoveel gaat trainen zul je ook je hoeveelheid rust moeten verhogen. Je lichaam herstelt alleen als je slaapt of ten minste helemaal tot rust bent gekomen.
Garanties dat je die 10 kg in een maand kwijtraakt zijn er natuurlijk niet. Maar de beste manier om te slagen is toch echt deze strategieen en tactieken te gebruiken. Om de kans van slagen te verhogen zoek je het liefst een maatje op die met je mee wil doen en word je lid van een sportschool voor advies. Het belangrijkste advies van alles is: doorbijten en je focus op je doel behouden. Succes!

Reageer »

Je moet ingelogd zijn om te reageren.