Snel 10 kilo afvallen

Veel mensen willen graag 10 kg. afvallen. Het is zelfs zo dat 10 kilo wereldwijd de meest voorkomende hoeveelheid overgewicht is. Toch is het zo dat van deze hele grote groep mensen maar weinigen de benodigde stappen zetten om die 10 kg. kwijt te raken en weer fit en gezond te worden. Om die 10 kilo af te vallen hoef je echt geen maanden af te zien. Het kan zelfs verassend snel.

Beginnen met 10 kilo afvallen

De meeste mensen weten weer dat ze willen afslanken als ze onder enige druk staan om dat te doen. Denk hierbij aan een paar weken voor een bruiloft, vakantie of een andere situatie waarvoor iemand er op zijn best uit wil zien. Maar als er dan een start gemaakt moet worden houden ze het weer voor gezien omdat ze weinig zin hebben om elk vrij uurtje in de sportschool te moeten gaan zweten. En ze behalen dus nooit de beoogde resultaten.
Maar het hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is goed mogelijk om 10 kilo af te vallen in 3 tot 5 weken, alleen door je voeding aan te passen. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is een soort van ontgiftingsdieet wat het lichaam vrijmaakt van veel overbodig gewicht. Meestal gaat het hier om een caloriearm dieet en die zijn over het algemeen moeilijk vol te houden voor veel mensen.

Snel 10 kilo afvallen calorieën te vervangen

Een andere manier is door calorieën te ‘vervangen’. Deze methode is gebaseerd op het aanpassen van wat je eet, zodat je je calorieën op een andere manier binnenkrijgt zodat je stofwisseling in een hoger tempo gaat werken. Hierdoor verbrand je maximaal calorieën en vet waardoor je afvalt. Het populairste voorbeeld van zo’n dieet is Amerikaans en dus in de Engelse taal. Het heeft een beetje een lullige naam: “Fat Loss 4 Idiots”. Maar goed, het wordt wereldwijd gebruikt en het schijnt erg goed te werken. Door je aan het dieet te houden zou je elke 11 dagen 4 kg. kunnen afvallen. Dat zou dus betekenen dat je in 2,5 tot 3 weken maar liefst 10 kg. kwijt zou kunnen raken. Je mag bij dit dieet elke dag 4 maaltijden wat het hongergevoel beperkt. Het is wel noodzaak dat je je precies aan het dieet houdt. En zoals bij elk dieet vraagt het toewijding en vastberadenheid. Maar als je op een snelle manier 10 kilo wilt afvallen is het dat wel waard.
In principe is het Fat Loss 4 Idiots dieet er een waarbij je minder koolhydraten eet. En daarvan zijn er genoeg te vinden. Zoals Atkins, Heller, het Mayo dieet, het Kokosnoot dieet en de populaire versies: South Beach Dieet en het Zone Dieet.

Leave a Comment