Snel 5 kilo afvallen

Als je wat kilo’s wil kwijtraken en het liefst zo snel mogelijk zijn er verschillende diëten die je kunt doen. De meesten hiervan zijn echter niet aan te raden voor de langere termijn omdat ze je calorieinname en de hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen die je binnenkrijgt behoorlijk beperken. Dus als je ze al te vaak gebruikt zou dit wel eens de omgekeerde werking kunnen hebben.

Maar als je dagelijkse dieet gezond is en je wil nog snel een kilo of 4 a 5 afvallen voor je vakantie of een bruiloft hebben we een dieet wat je kunt gebruiken. Het koolsoepdieet, het duurt een week en wordt geschaard onder de ‘negatieve calorieën diëten’. Het bestaat al ruim 30 jaar en is dus een blijvertje. Het is gebaseerd op het feit dat je lichaam meer calorieën nodig heeft om de kool te verbranden dan dat het binnenkrijgt. Vandaar de term ‘negatieve calorieën’.
Het dieet bevat veel vezelrijke groenten zoals kool. De basis van het dieet is, je raadt het al, koolsoep. Er zijn verschillende recepten voor koolsoep te vinden maar de hoofdingrediënten van de soep zijn altijd uien, paprika’s, champignons, worteltjes, selderij en specerijen. De bedoeling is dat je de soep elke dag eet en wel zoveel als je wil, dus maak er iets lekkers van! Verder moet (niet mag nee, moet!) je volgens het dieet gedurende de 7 dagen verschillende dingen bij de soep eten. Het dieet ziet er als volgt uit:

Snel 5 kilo afvallen: Dag 1

Je mag zoveel fruit eten als je wil, alles soorten mogen behalve bananen. En natuurlijk zoveel zoveel soep je wil. Verder geen koffie of fris. Alleen water of thee drinken en eventueel cranberry sap.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 2

Eet zoveel groenten als je wil net als soep. Eet liever geen bonen, erwten en mais. De groenten kun je koken, stomen of rauw eten. Bij je diner mag je een gebakken aardappel eten met een eetlepel mayo.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 3

Eet al de groenten, fruit en soep die je wil zonder de gebakken aardappel.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 4

Je mag vandaag zoveel magere melk drinken als je wil en daar mag je tot wel 8 bananen bij eten. En niet te vergeten, soep, soep soep.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 5

Vandaag mag je 300 tot 450 gram mager rundvlees, kipfilet of vis eten. Als groente kun je er tot 6 tomaten bij nemen. Drink minstens 10 glazen water.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 6

Je mag zoveel rundvlees, groene bladgroenten (bv sla, andijvie, spinazie) en soep eten als je wil. Maar geen aardappelen.

Snel 5 kilo afvallen: Dag 7

Wederom zoveel soep als maar wil. Daar komt nog vers fruitsap (zonder toegevoegde suiker) en bruine rijst bij, ook zoveel je wil.
Dat is het. Dit dieet wordt niet aangeraden voor afvallen op de langere termijn. Het bevat te weinig complexe koolhydraten om het langer dan een week te doen. Maar als je dus snel wat overgewicht wil kwijtraken is het ideaal. Als je het dieet streng hebt gevolgd zul je je heerlijk fit boelen en misschien wel meer dan 5 kg. zijn afgevallen.

2 thoughts on “Snel 5 kilo afvallen

  1. Hi,

    Ik ben bezig met dit zgn koolsoepdieet. Op internet vind ik niks dan negatief commentaar, maar mij trekt het omdat je zoveel van de soep mag eten als je wilt. Ik kan slecht tegen een echt lege maag namelijk.
    Dit is de 2e dag. De eerste dag moest ik de boodschappen voor de soep nog doen, waardoor ik ‘s ochtends gewoon met 2 volkorenboterhammen met kaas begonnen ben. Was vanochtend 1 ons lichter dan gisterochtend.
    Verder sport/beweeg ik wel elke dag om mijn stofwisseling niet te laten verslappen.

    Zijn er anderen die ervaring hebben met dit dieet?

  2. Ik heb dit ook eens geprobeerd een week, maar eens de koolsoepdieet voorbij was en ik terug gewoon at kwam ik mijn kilo’s zo terug bij :s

Leave a Comment