Snel afvallen 10 kilo

Snel 10 kilo afvallen is voor veel mensen een droom. Maar het hoeft niet bij een droom te blijven. Er zijn verschillende manieren om snel 10 kg kwijt te raken. Zoals met heel veel dingen is beginnen en/of het kiezen van een doel niet zo moeilijk. Maar om een doel als bv 10 kilo afvallen in 2 maanden te behalen heb je een strategie en een bijbehorende tactiek nodig. Je strategie voor het bereiken van je doel behelst de grote lijnen. De tactiek is de manier waarop je de grote lijnen aanpakt. Hieronder vind je een voorbeeldstrategie die je kunt gebruiken voor snel 10 af te vallen.

 1. Verhoog de werking van je stofwisseling in ruste.
 2. Verlaag je calorieinname.
 3. Verbrand snel veel calorieën met een combinatie van cardio -en krachttraining.

Nu nog de tactiek die erbij hoort. Bij het voorbeeld zou je iets meer dan 1 kilo per week moeten afvallen. En daarvoor zijn ingrijpende veranderingen nodig. Hierna volgen verschillende tactieken voor het behalen van de vastgestelde 1+ kilo.

Eet -en drinktactieken voor snel 10 kilo afvallen

 • Plan een dag van tevoren wat je gaat eten.

Als je dit doet hoef je je de volgende dag niet na te denken over wat je moet gaan eten en hoef je dus geen vette rommel uit de vriezer te halen of iets te bestellen.

 • Eet 5 of 6 kleinere maaltijden.

Hierdoor versnel je de werking van de stofwisseling. Als je vaker eet krijgt je lichaam in principe het signaal dat er altijd voldoende eten op handen is waardoor het stevig door blijft verbranden.

 • Bereid grotere porties.

Klinkt raar, of niet? Je moet natuurlijk niet alles in 1 keer op eten. De bedoeling is dat je in 1 keer een grote hoeveelheid kookt van een gezond gerecht en het vervolgens verdeelt in meerdere porties. Die kun je dan in de koelkast bewaren voor later dezelfde week of in de vriezer voor een andere week.

 • Eet kleine maaltijden.

Eigenlijk verspillen we zonder dat we het weten veel voedsel. Als je bv uit eten gaat krijg je steeds vaker een stuk vlees van bijna 250 gram. Wist je dat het bijna onmogelijk is voor het menselijk lichaam om per keer meer dan 125 gram vlees te verteren?

 • Eet veel vezels.

Vezels verbeteren de werking van de stofwisseling en helpen bij het verwijderen van toxinen uit het lichaam.

 • Drink voldoende water.

Voeg 1 tot 1,5 liter water per dag aan je dagelijkse hoeveelheid drinken toe. Drink het liefst een glas water bij elke maaltijd. Laat fris, sap en drank gewoon staan.

Trainingstactieken voor snel 10 kilo afvallen

 • Train 2 keer per dag.

20 Minuten ‘s ochtends en 20 minuten ‘s avonds.

 • Om de 2 dagen doe je aan krachttraining.

Meer spiermassa betekent meer energieverbruik, ook als je niets doet. Spieren kweken dus.

 • Verdeel je cardiotraining onder in hoge en lage intensiteit.
 1. Hoge intensiteit

Cardio met een hoge intensiteit verbrandt veel koolhydraten terwijl cardio met een lage intensiteit juist veel vet verbrandt. De bedoeling is dat je 20 minuten lang je hartslag ongeveer op 80% van je maximum houdt. Hierdoor blijst je stofwisseling ook nog 12 tot 24 lang harder werken.

 1. Lage intensiteit

Hierbij wordt stevig wandelen, rustig joggen of een soortgelijke activiteit bedoeld. Ook kun je simpele basisoefeningen doen zoals: squats, opdrukken, optrekken etc. Doe dit steeds een uur lang.

Slaap voldoende.
Tijdens het slapen herstelt je lichaam. En omdat je begonnen bent met trainen is het belangrijk dat je lichaam voldoende rust en dus hersteltijd krijgt.

Reageer »

Je moet ingelogd zijn om te reageren.