Snel afvallen na je zwangerschap

Het is een prachtig moment in het leven van een vrouw als ze ontdekt dat ze moeder gaat worden. Het uitkijken naar het grote moment en de spanning gaan vaak ook gepaard met verwachtingen zoals een compleet ander leven en voorkomen. Veel moeders klagen over de kilo’s die ze tijdens de zwangerschap zijn aangekomen maar nooit lijken kwijt te raken. Maar ook dit overgewicht kan worden bestreden, mits je goed voor jezelf zorgt. Het maximum wat een vrouw ongeveer aan zou mogen komen is 10 tot 12 kilo.

Afvallen na je zwangerschap

Crash diëten zijn uit den boze na een bevalling omdat ze het lichaam alleen maar onthouden van de broodnodige energie. Een arts bezoeken om over je voeding en beweging te praten is een goede optie, net als de regel dat je niet meer dan 1 kilo per week zou moeten afvallen. Borstvoeding geeft een voorsprong omdat het de moeder helpt af te vallen en de baarmoeder terug naar de normale proporties brengt. Een combinatie van gezond eten en bewegen zou eigenlijk gelijk na de bevalling moeten plaatsvinden. Veel nieuwe moeders nemen een pauze van ongeveer 6 maanden voordat ze weer wat aan beweging gaan doen. En in deze 6 maanden komen er vaak alleen maar meer kilo’s bij dus is het belangrijk om gelijk te gaan bewegen. Begin bijvoorbeeld met wandelingen met de kinderwagen.
Het lichaam loopt tijdens de zwangerschap behoorlijk wat veranderingen door. En meteen na de bevalling al is een vrouw gemiddeld 6 kilo lichter. En als ze borstvoeding geeft zal ze ook sneller terug op haar oude gewicht zijn omdat ze voor het aanmaken van moedermelk vetreserves en energie verbruikt. Het is belangrijk om het overgewicht geleidelijk te laten verdwijnen. Dit proces zou natuurlijk moeten verlopen mits er niet meer wordt gegeten en gedronken als normaal.
Het doel is om het lichaam 6 maanden te geven om weer in de oude staat terug te keren alvorens tot een streng dieet over te gaan. De eerste dagen van het moederschap is geen goede tijd om op dieet te gaan. Het lichaam heeft extra energie en voedingsstoffen nodig om voor de baby te zorgen. Daarom zijn diëten in deze fase verboden. Gezond eten is natuurlijk wel belangrijk. Vooral producten rijk aan vezels en voedingsstoffen. Veel water drinken en geen maaltijden overslaan.

Platte buik na zwangerschap

Om je buik weer plat te krijgen moet je onder andere de buikspieren en de huid weer strak zien te krijgen. Zij zijn uitgerekt tijdens de zwangerschap en kunne door simpele buikspieroefeningen weer strak worden. Maar voordat je gaat beginnen met buikspieroefeningen moet je zeker zijn dat je geen lichamelijke schade oploopt.
Tijdens de zwangerschap en de geboorte wordt er veel gevraagd van de spieren rondom het middel. Het ontspannen van deze verschillende spieren is dan ook erg belangrijk. Oefeningen die je op de vloer kunt doen helpen de spieren weer in conditie te komen. Sommige moeders kunnen ook nog last krijgen van de darmen. Dit kan vaak opgelost worden door het eten van veel vezels, genoeg water te drinken en door regelmatig aan beweging te doen zoals lopen.

Leave a Comment