Snel afvallen zonder dieet

Wil je zonder al te veel nadenken snel afvallen. Dan kun je met deze simpele tips beginnen. Vergis je niet, het blijft moeilijk om snel van je overgewicht af te raken maar elke verandering die je doorvoert heeft effect. Lezen dus die tips.

Slapen

Door voldoende te slapen heb je meer energie om gedurende de dag calorieën te verbranden. Mensen die minder dan 6 uur per nacht slaap krijgen hebben een 27% grotere kans op obesitas. Als je regelmatig maar net 4 uur haalt, groeit die kans al naar 67%.

Ontbijten

Een gezond ontbijt, rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, volkoren producten en fruit houdt je insuline heel de morgen op een wenselijk niveau waardoor je gedurende de hele dag minder honger hebt. Daardoor heb je dus minder kans dat je tussendoor neemt of te veel eet gedurende de andere maaltijden.

Vaker eten

Je bent opgegroeid met 3 maaltijden per dag maar als je te zwaar bent kun je beter vaker eten. Door vaker per dag kleinere hoeveelheden eten kun je het afvallen beter volhouden en blijf je op de langere termijn ook beter op gewicht. Je hebt de hele dag minder vaak trek omdat je vaker iets binnen krijgt.

Rustig aan doen

Neem minstens 30 minuten de tijd voor elke maaltijd. Het duurt ongeveer 20 minuten voor je hersenen in de gaten hebben dat je genoeg hebt. Water drinken voor en tijdens de maaltijd is een makkelijke en gezonde manier om je tempo te verlagen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die 2 glazen water voor de maaltijd drinken 40 calorieën per dag minder binnen krijgen.

Koffie drinken

Koffie is best gezond, maar er zijn beperkingen. Geen melk, geen suiker en geen zoetjes. En die moderne koffie-achtige cappuccino, latte macchiato enz. tellen niet mee. We hebben het hier over Hollandse leut, zwart. En wel twee keer per dag. Decafé mag maar koffie met cafeïne bevordert het afvallen.

Kauwgom kauwen

Jawel, het kauwen van suikervrije kauwgom kan helpen op gewicht te blijven. Door het kauwen maak je een hormoon aan dat aan je hersenen seint dat je vol bent.

Tussendoortjes op je werk

Breng steeds 2 snacks mee naar je werk. Een stuk fruit en een bakje magere yoghurt, kwark of iets dergelijks.

Pure chocolade eten

Ja dat mag. Maar we hebben het al gezegd: pure chocolade. En niet meer dan 1 of 2 kleine stukjes per dag.

Stappen tellen

Van wandelen word je niet alleen fitter, het kan ook beschermen tegen dementie. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat de groep mensen die binnen 5 minuten geen 400 meter kunnen lopen een hoger overlijdenscijfer hebben. Koop een stappenteller en probeer elke dag, 7 dagen per week 10.000 stappen te lopen. Bij een zwakke of matige gezondheid wel eerst even overleggen met je huisarts.

Water drinken

Die hoor je vaak hè? Maar sap en fris levert zoveel calorieën die we niet nodig hebben dat het echt beter is om water te drinken. Light dranken zouden het verlangen naar suiker-en calorierijke producten kunnen vergroten. Het lichaam raakt in de war omdat het niet goed in kan schatten hoeveel calorieën we werkelijk binnen krijgen. Het drinken van meer dan 2 light drankjes per dag wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes, het metabool syndroom, beroertes en hartziektes.

Aan tafel eten

Door het eten aan tafel eet je langzamer waardoor je lichaam de kans krijgt een voldaan gevoel te krijgen. Zodoende eet je minder. en als je aan tafel gaat zitten schep dan niet te veel op je bord. Dat is een makkelijke manier van portiecontrole.

Jezelf wegen

Als begint af te vallen wees dan niet bang om elke week op de weegschaal te stappen. Dat is de beste manier om je gewichtsverlies in de gaten te houden. Weeg jezelf steeds op dezelfde dag en tijd. Bijvoorbeeld ‘s ochtends al je opstaat na het plassen. Of ‘s avonds, net voor het slapen gaan.

Reageer »

Je moet ingelogd zijn om te reageren.