Snel en gezond afvallen

Eén manier om snel en gezond af te vallen is door gedurende de hele dag kleinere maaltijden te nuttigen. Dit voorkomt dat je b.v. bij je diner te veel eet door honger. Je zou eigenlijk een planning moeten maken met wat je hoe laat gaat eten zodat je zeker weet dat je geen langere periodes hebt zonder voedsel. En voor de kleinere maaltijden moet je natuurlijk niet kiezen voor junk food maar voor gezonde voedzame snacks zoals fruit, noten en magere zuivelproducten. Hierdoor krijg je niet alleen minder calorieen binnen maar het helpt ook om je suikerspiegel op een gewenst niveau te houden waardoor je minder snel honger krijgt en dus sneller én gezond afvalt.

Het afvallen versnellen

Een andere manier om het afvallen te versnellen is door het niet overslaan van maaltijden. Sommige mensen denken dat als ze maaltijden overslaan het ze helpt bij het snel afvallen. Ten eerste is dat niet gezond en te tweede werkt het niet. Als je te veel honger moet lijden gaat je lichaam uiteindelijk denken dat er voedselschaarste is zal dus zuiniger met de beschikbare energiereserves (lichaamsvet) omgaan. Je lichaam heeft een minimale energiebehoefte en daarom zou je dus iets moeten eten wat je weer energie geeft.

Sneller afvallen door beweging

Weer een andere wijze voor snel af te vallen is natuurlijk beweging. Er zijn behoorlijk wat mensen die er een hekel aan hebben. Ben jij een van deze mensen, dan zou je toch echt iets moeten zoeken wat je leuk vindt om te doen. Dat mag van alles zijn. Fietsen, wandelen, joggen, klimmen of zelfs dansen. Zoek ook iemand die met je mee doet. Je zult zien dat je gemotiveerd raakt en het steeds leuker gaat vinden.

Water versnelt het afvallen

Je zou in ieder geval frisdranken en vruchtensappen moeten laten staan. In plaats daarvan kun je lekker veel water drinken. En geloof het maar, het went. Na een maand water te hebben gedronken wil je niets anders meer. Het heeft een reinigende werking en helpt bij het functioneren van de stofwisseling. Ook het eten van veel fruit en groenten is aan te bevelen. Onthoud in ieder geval dat wat voor andere snelle afvallers heeft gewerkt niet perse voor jou werkt.

Leave a Comment