Sneller buikvet verbranden

Buikvet verbranden is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is mogelijk om je buikvet sneller te verbranden als je de drie basisprincipes begrijpt. Deze drie basisprincipes zijn kwalitatief voedsel, meer beweging en de stress in kaart brengen en verminderen.

Sneller buikvet verbranden: Weet wat je eet

Om het vet op je buik sneller te laten verdwijnen moet je beginnen met het vastleggen van wat en hoe vaak je eet. Het aantal keer dat je eet zou omhoog moeten zodat je elke 2 tot 3 uur iets eet. Zorg er wel voor dat je over de hele dag een gevarieerd menu hebt, rijk aan eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Probeer te allen tijden snoep en kant-en-klaar voedsel te vermijden zoals frisdrank, koekjes en fastfood. Als je controle uitoefent op wat je eet kun je je lichaam veel beter van energie en de benodigde voedingsstoffen voorzien waardoor je eerder vet verbrandt en de buikspieroefeningen optimaliseert.

Beweeg meer om sneller buikvet te verbranden

Door meer te bewegen verhoog je je energieverbuik. En door meer energie te verbuiken dan wat je door voedsel binnenkrijgt val je af omdat je lichaam vet gaat gebruiken als brandstof. Ook het vet wat op je buik zit en je potentiële wasbordje verbergt. En door meer activiteit zullen je spieren ook groeien. Spieren verbruiken meer energie dan vet dus hoe meer spiermassa je hebt hoe meer energie je verbruikt. Ook het vermogen om lichaamsvet te verbranden neemt toe, zelfs na lichamelijke activiteit.

Stress verminderen en sneller buikvet verbranden

In een stressituatie geeft het lichaam het stresshormoon Cortisol vrij. Dit hormoon geeft het lichaam een signaal zodat het zich kan voorbereiden op een noodsituatie. Een manier waarop dit zich manifesteert is door vet op de buik op te slaan voor het geval dat het later nodig is als brandstof. Gezondheidsrisico’s zoals hartaandoeningen, beroertes, diabetes en een hoge bloeddruk worden hoger als er vetophoping is op de buik. Door je stressniveau onder controle te houden kunnen de andere 2 principes beter werken en buikvet sneller verbranden.
Om vet op je buik sneller te kunnen verbranden zou je dus in de gaten moeten houden wat en hoe vaak je eet, meer moeten bewegen en stress zoveel mogelijk moeten vermijden.

Leave a Comment