Sneller van je vet af met deze 4 tips

Hard aan het werken om overtollig vet kwijt te raken? Als dat zo is hebben we 4 tips voor je waarmee je het wat sneller kunt laten gaan.

Lichaamsvet weg Tip 1: Kies een doel

Als je dit al eerder hebt geprobeerd en het werkte niet voor je, kan het zijn dat je doel niet specifiek en meetbaar genoeg was. In plaats van te zeggen dat je gaat afvallen zou je moeten zeggen (bijvoorbeeld): “Ik ga 5 kg. afvallen in 1 maand”. Om je doel wat wezenlijker te maken moet je er iets mee verbinden wat je echt graag wil. Denk aan een kledingstuk waar je tijdens het afvallen voor spaart en dat je pas gaat kopen als je een bepaalde maat hebt. Of die tropische strandvakantie die je al zo lang wil doen. Boek hem een tijd vooruit en zet een doel als: als ik vertrek moet 10 kg. minder zwaar. Zoek het liefst iets uit waar je echt passie voor hebt. Passie is de grootste drijfveer.

Lichaamsvet weg Tip 2: Zet jezelf voor het blok

Manoeuvreer jezelf in zo’n positie dat je niets anders meer kan als je doel bereiken. Bijvoorbeeld, geef of gooi bijna al je kleren weg en koop nieuwe in een kleinere maat. Dan ben je toch echt genoodzaakt om af te vallen anders moet je naakt rondhuppelen. Je kunt ook publiekelijk bekend maken, aan vrienden, kennissen en familie, dat je zoveel kg. gaat afvallen.

Lichaamsvet weg Tip 3: Slaap genoeg

Hoe raar het ook mag klinken, verschillende onderzoekers hebben bewijzen verzameld dat de hoeveelheid en kwaliteit slaap een behoorlijke invloed heeft op het gewicht en de stabiliteit daarvan. Dit komt doordat er tijdens je slaap een hormonale kettingreactie plaatsvindt die je eetlust en stofwisseling beïnvloedt. Te weinig slaap kan je zelfs een hongergevoel geven terwijl je niet echt hongerig bent. Het kan ook nog de verwerking van koolhydraten door de stofwisseling verminderen. Dit veroorzaakt een hoge bloedsuiker wat tot een overproductie van insuline leidt wat weer tot het opslaan van vetten leidt.

Lichaamsvet weg Tip 4: Eet gezond en gevarieerd

Er zijn tegenwoordig zoveel dieeten op de markt dat het niet eenvoudig is om de juiste te kiezen. De basis is in principe dat je lichaam voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Niet meer en niet minder. Om snel af te vallen is een van de meest effectieve manieren ervoor te zorgen dat het aantal calorieën dat je binnenkrijgt kleiner is dan het aantal dat je verbrandt. Het lijkt simpel en dat is het ook.

Leave a Comment