Je dieet volhouden

Mensen zijn altijd op zoek naar een manier om af te vallen die geen moeite kost en waarbij je niet hoeft te sporten of alles mag eten wat je wil. Jammer maar helaas bestaan zulke afslankmethoden niet. Het belangrijkste is dat je beweegt en een uitgebalanceerd dieet hebt. Nog belangrijker is dat je volhoudt. En dat is vaak het punt waar de meeste mensen door stoppen. Maar wat kun je er aan doen om wel vol te houden? Gemotiveerd raken en blijven, en we vertellen je hoe je dat kunt realiseren.

Dieet volhouden Tip 1.

Bij het afslanken is de motivatie het verlangen en de drijfveer om minder en gezonder te eten en regelmatig te bewegen. Makkelijk is het niet, maar met wat goede tips en advies is het goed te doen. Om te beginnen zou je eerst moeten beslissen hoeveel je wil afvallen. En hier is het gelijk oppassen geblazen. Je moet er namelijk op letten dat je doel realistisch en dus haalbaar is. Als je bijvoorbeeld een doel zet om 25 kg. af te vallen kan dat wel eens heel lang duren en flink tegen vallen. Kies altijd kleinere stappen van bijvoorbeeld 5 kg. en dan 10 kg. enz. Je hebt dan veel meer kans gemotiveerd te blijven. De doelen die je zet moeten dus realistisch zijn en redelijkerwijs te halen. Dit geldt overigens ook voor je bewegingsdoelen.

Dieet volhouden Tip 2.

Als je je bewegingsdoelen zet, kies dan niet voor elke dag 2 uur trainen. Dat zou natuurlijk wel helemaal geweldig zijn maar het is vrij onhaalbaar voor de gemiddelde mens. Kies liever voor 2 of 3 keer in de week een uurtje sporten of anders elke dag een half uur joggen of wandelen. Met de tijd kun je je hoeveelheid altijd nog opschroeven.

Dieet volhouden Tip 3.

Ook je eten zul je hoogst waarschijnlijk aan moeten passen. De sleutel tot succes met elk dieet is dat je meer calorieën verbuikt dan dat je binnenkrijgt via eten en drinken. Je hoeft jezelf echt niet alles te ontzeggen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het eten van kleinere porties, vette sauzen laten staan en geen fris en sap meer drinken. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat het merendeel van de mensen die op dieet zijn en zichzelf alles ontzeggen, uiteindelijk niet kunnen volhouden en weer veel vette rommel gaan eten.

Dieet volhouden Tip 4.

Je kunt eigenlijk bijna alles eten wat je wil, zolang je maar je gezonde verstand gebruikt en je beweging in balans brengt met je voeding. Motivatie bij het afvallen zal uiteindelijk een gewoonte worden net als het teveel eten een gewoonte is geworden. Je lichaam zal gewend raken aan de beweging en het gezondere voedingspatroon en daardoor zul je je veel en veel beter gaan voelen.

Leave a Comment