Tips voor een mooi gebruinde huid

Als je maar lang genoeg onder de zon blijft word je vanzelf bruin. Een mooi gebruinde huid vinden de meesten van ons wel mooi. Zeker in de zomer als we minder kleren dragen. En als je wilt kun je het bruin worden sneller laten gaan door de juiste dingen uit deze lijst te eten.

Eten waar je bruin van wordt

Melanine is het pigment dat o.a. de huid zijn kleur geeft en heeft dan ook het meeste invloed op het bruiner worden. De soorten voedsel die de productie van melanine bevorderen bevatten veel vitamine A en caroteen. Deze 2 stoffen worden ook regelmatig gebruikt in cosmetische bruiningsmiddelen. In deze groep zitten: watermeloen, meloen, abrikozen, perziken, wortelen, spinazie, eieren, vis en olijfolie.

Calcium voor een perfecte kleur

Stoffen als tyrosine en calcium helpen je sneller een bruine huid te krijgen. Ze komen in hoge mate voor kaas, en dan met name in witte kaas.

Vitamine E voor een mooie bruining

Ook tomaten dragen bij aan de melanineproductie, net als andere producten die rijk zijn aan bioflavonoïden en vitamine E. Denk hierbij aan pistache noten en gecultiveerde melkproducten zoals yoghurt. Vitamine E toevoegen aan je dagelijkse dieet is sowieso geen slecht idee omdat zonnestralen je huid kunnen uitdrogen. Het zal de schade van de straling verminderen tijdens het zonnebaden.

Mandarijnolie tegen zonnebrand

Begin al vroeg met de consumptie van vitaminen, op zijn minst een week voor je de zon opzoekt. Eenmaal ter plaatse komt mandarijnolie goed van pas. Als je van plan bent wat langer in de zon te vertoeven kun je een half uur van tevoren een glas sap drinken met een druppel mandarijnolie erin. De olie zal je helpen beschermen tegen zonnebrand en pigmentvlekken.

Extra tips voor zonnen

Het zou beter zijn als als je na elke maaltijd een half uur wacht met in de zon te gaan. Vergeet verder niet voldoende water te drinken. Neem dan ook een fles mee naar het strand. Vermijd frisdranken en alcohol zoveel mogelijk.

Leave a Comment