Top 10 afslanktips

Afslanktip 1.

Schrap niet alle dingen die je lekker vindt uit je dieet. Af en toe iets bestellen kan best, maar plan dit bijvoorbeeld in zodat je de dagen ervoor minder calorieën eet. Zo zul je er niet van aankomen en is het een extra traktatie. Als je jezelf alleen groenten en fruit zou gunnen zou het veel moeilijker zijn om door te zetten. Verder kun je vaak je favoriete gerechten gewoon blijven eten. Het belangrijkste is dat je een normale portie neemt en verder kun je magere ingrediënten gebruiken zoals rundergehakt, kip, 20+ kaas, halvarine etc.

Afslanktip 2.

Schrijf alles wat je eet, beweegt, je gewicht en hoe je je voelt op. Ook de mindere dagen. Als je een dagboek bijhoudt zul je na verloop van tijd de gegevens kunne analyseren en begrijpen waarom je bent aangekomen, je misselijk was of waarom je juist wel afviel.

Afslanktip 3.

Hang een uitnodiging voor een bruiloft, een foto van je vakantie bestemming of iets anders waar je naar toe gaat op. Doe dit op een plaats waar je hem vaak ziet zoals op de koelkast. Dit kan je helpen herinneren waar je het ook weer voor doet.

Afslanktip 4.

Gebruik een weegschaal in de keuken. Je staat versteld hoe we onszelf bedriegen qua hoeveelheden.

Afslanktip 5.

Misschien is het een goed idee om nieuwe kleren te kopen als je een maat of 2 bent afgevallen. Zodoende weet je weer waar je het allemaal voor deed en dat je niet meer terug wil naar die oude maat. Gooi of geef je oude spullen weg.

Afslanktip 6.

Het leven is te kort, trakteer jezelf dus af en toe! Misschien hoeft het allemaal niet zo snel en kun je af en toe jezelf trakteren. Denk hierbij aan de ‘balansdag’ die een tijdje terug is verzonnen.

Afslanktip 7.

Ben eerlijk tegenover jezelf. Het gaat uiteindelijk om het dagelijks gemiddelde aantal calorieën.

Afslanktip 8.

Het lijkt voor de hand liggend maar toch doen heel veel dieeters het niet. Trainen, sporten, bewegen. Sporten in combinatie met een dieet is de beste manier om af te vallen. Probeer te varieren. Doe bijvoorbeeld aan cardio en krachttraining en vul dit aan door elke dag te wandelen of fietsen.

Afslanktip 9.

Probeer niet teveel alcohol te drinken. Het bevat niet alleen veel calorieën maar je gaat er ook van smokkelen, zoals met chips en hapjes. En denk ook aan het broodje wat genuttigd wordt na een avondje stappen.

Afslanktip 10.

Geef nooit op! Het zal zwaar zijn, maar dat hoort er gewoon bij. Ben je een beetje aangekomen, laat dan niet de moed zakken maar ga een extra keer sporten. Ga trouwens niet elke dag op de weegschaal staan, maar 1 keer per week. Bijvoorbeeld op vrijdagochtend.

Leave a Comment