Top 10 tips om je buikje strandklaar te maken

Voordat je het in de gaten hebt is het al weer tijd om lekker naar het strand of het zwembad te gaan. Maar velen onder ons begeven zich liever niet in hun zwemkleding in het openbaar. Helemaal niet erg, je kunt er nog wat aan doen voor de zomer. We geven je hier de top 10 tips om je buikje en de rest van je lijf weer in vorm te krijgen.

Strakke buik Tip 1:

Begin elke dag met een voedzaam ontbijt bestaande uit vezelrijke ontbijtgranen met magere melk. Daarbij eet je 1 of 2 stukken vers gesneden fruit. Deze voedzame, lekkere en gezonde maaltijd zal je gedurende de hele dag voldoende energie blijven geven en je hongergevoel verminderen.

Strakke buik Tip 2:

Neem een goede nachtrust. Onderzoeken hebben voldoende slaap al meerdere keren in verband gebracht met het hebben van minder honger. Je lichaam gaat na voldoende rust namelijk efficiënter om met de hormonen die de eetlust beïnvloeden.

Strakke buik Tip 3:

Probeer zoveel mogelijk te bewegen. Tijdens het tv kijken, wachten op de magnetron, de was opvouwen enz. Koop een stappenteller (paar euro) en probeer elke dag meer te lopen. Een recent onderzoek toonde aan dat mensen die een stappenteller gebruiken meer lopen.

Strakke buik Tip 4:

Bevredig je verlangen naar zoetigheid met caloriearme tussendoortjes zoals een waterijsje, vers fruit of een zuurtje.

Strakke buik Tip 5:

Plan elk uur een korte pauze in met een korte wandeling of traplopen. Neem die 5 tot 10 minuten om je stofwisseling aan de gang te houden. Voor de beste resultaten gebruik je ook een wekelijks schema van 2 tot 3 keer een uur fietsen, lopen of sporten.

Strakke buik Tip 6:

Zoek een foto van de zwemkleding die graag aan zou willen deze zomer en draag die bij je. Als je dan een zwak moment hebt kun je de foto in je opnemen en jezelf motiveren door te zetten. Motiveer jezelf verder door mijlpalen uit te zetten. Je kunt jezelf bv bij elke 2,5 kg een cadeau (geen eten) gunnen.

Strakke buik Tip 7:

Vervang de koffiemelk in je koffie of thee door magere melk. Doe hetzelfde voor de suiker, gebruik in plaats daarvan zoetjes.

Strakke buik Tip 8:

Eet geen mayonaise of andere vette witte sauzen. Als je perse ergens saus bij wil eten kies dan voor rode saus of light mayonaise (wel even de calorieën checken op het label: light is niet altijd caloriearm!).

Strakke buik Tip 9:

Let op wat je drinkt. Vruchtensappen, frisdranken en alcoholische dranken zitten werkelijk bomvol calorieën! Wat je beter kunt drinken is: water met of zonder bubbels en een schijfje citroen. Ook thee en eventueel light frisdranken kun je drinken.

Strakke buik Tip 10:

Erg belangrijk: de grootte van je porties. Als je jezelf betrapt op het eten van grote porties gebruik dan eens een weegschaal bij het koken. Zo kun je voorkomen dat je te veel klaarmaakt, en dus alles op eet.

Dat waren de top 10 tips die je kunnen helpen bij het krijgen van een mooi strandklaar buikje. Wat je wel in gedachten moet houden is dat alles tijd kost. Dus ook het krijgen van jouw ideale buik. Als je na 2 weken niet het gewenste resultaat ziet moet je niet opgeven. Om jezelf te motiveren kun je jezelf in je zwemkleding met een strakke buik visualiseren en hoe je je daarbij zou voelen. Succes!

Leave a Comment