Urinehandel neemt toe

De handel in urine van zwangere vrouwen neemt toe. Dat komt door het hormoon HCG (Humaan Chorion Gonadotrofine) wat er in zit. Dit hormoon wordt ook gebruikt voor steeds populairder wordende afslankmiddelen.

Het gebruik van HCG voor afvallen wordt opnieuw populair, o.a. Dankzij 7 miljoen verkochte exemplaren van Kevin Trudeau’s laatste boek “The Weight Loss Cure.” Verspreid over het internet schieten websites over HCG dieet onderwerpen als paddestoelen uit de grond. Het hormoon HCG wat dus gewonnen wordt uit de urine van zwangere vrouwen werd vooral gebruikt voor de productie van Pregnyl, een medicijn wat moet helpen bij vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF. De urine wordt ingezameld door de organisatie moeders voor moeders. Door de behoefte van de dieet sector neemt de marktwaarde toe en kiezen steeds meer moeders ervoor hun urine te verkopen ipv weg te geven aan moederes voor moeders.

Werkt HCG uit urine als afslankmedicijn?

Daar is men nog niet helemaal over uit. De producenten van de vruchtbaarheidsmedicijnen zeggen dat medicijnen als Pregnyl geen enkel effect hebben op het afvallen. Anderzijds zijn er veel diëtisten en afslank professionals die genoeg succesverhalen kennen. Het afslanken met HCG zou niet alleen helpen om (op hoog tempo) af te vallen, maar ook om de stofwisseling weer normaal te laten werken. Verder zou het de spieren en het endogene vet, die het lichaam nodig heeft, beschermen en het zou los vel na het afvallen tegengaan. Het door dr. Simeons opgestelde protocol zou volgens aanhangers niet mogen worden aangepast. Maar het wordt steeds meer aangepast om ‘nieuwe’ dieeten in de markt te zetten, zoals die van eerdergenoemde Trudeau.

Trudeau’s dieet

Daar staat weer tegenover dat de mensen die op Trudeau’s dieet staan erg tevreden zijn met de behaalde resultaten. Hierin worden o.a. thee en organisch voedsel toegevoegd in tegenstelling tot het origineel dieet met een wel erg magere 500 calorieën. Er zijn al heel veel claims dat het dieet ongezond zou zijn. Gebaseerd op het feit dat het niet natuurlijk is en dat het uit de urine van zwangere vrouwen wordt gewonnen. Maar het HCG in Pregnyl schijnt nu synthetisch te zijn. Verder wordt gezegd dat het originele dieet met 500 calorieën stressvol is voor de hartspier omdat het lichaam het aantal vrijgelaten calorieën niet zo snel kan verbranden.

Verkoop van urine piekt

Ondanks alles bereikt de verkoop van HCG ongekende hoogtepunten, niet allen voor het hormoon zelf maar ook voor gerelateerde boeken websites etc. Het advies op dit moment is om eerst de dokter te raadplegen en zeker niet zomaar iets van het internet te kopen.

Leave a Comment