Val 5 kg af in 2 weken

Dit is iets wat heel erg veel mensen graag willen. Vijf kilo kwijtraken in 2 weken. De vraag is natuurlijk: “is dit mogelijk?”. En het antwoord hierop is: “ja, dat is zeker mogelijk en er zijn zelfs verschillende manieren voor”. Je kunt je calorieinname verminderen, je kunt meer bewegen of je kunt deze twee methodes combineren. Je moet wel zorgvuldig zijn met het kiezen van een methode, zodat je je 5kg die je bent kwijt geraakt ook niet weer 1, 2, 3 terugkrijgt. We zullen je nu de hoofdpunten geven. We hebben het simpel gehouden omdat het in principe gewoon simpel is. Het allerbelangrijkste is discipline en uithoudingsvermogen.

5 Kilo afvallen Punt 1.

Je gaat de komende 2 weken ga je elke dag minimaal 1,5uur intensief trainen op de sportschool. De ene dag doe je een cardio work-out zoals hardlopen, steppen, roeien of fietsen. Hoe intensiever hoe beter. En de andere dag werk je een krachttraining programma af. Je moet wel al redelijk fit zijn. Als je ineens elke dag gaat sporten terwijl je dit nooit gedaan hebt loop je kans op blessures. Maak dus samen met de fitnessinstructeurs op de sportschool een passend programma.

5 Kilo afvallen Punt 2.

Ga op een zogenaamd ‘detox’ dieet. Dit zal je lichaam reinigen en het in staat stellen sneller en beter af te vallen. Het gewicht wat je hiermee afvalt bestaat vooral uit vocht en reken er op dat dit er redelijk snel weer aan zit (ook weer in de vorm van vocht).

5 Kilo afvallen Punt 3.

Je kunt ook gebruik maken van een ‘calorie shifting’ dieet. Dit is een dieet waarmee je je stofwisseling zo manipuleert dat hij snel gaat en blijft werken en vet verbranden. Het idee hierachter is dat je vaak kleine hoeveelheden van allerlei verschillende soorten voedsel eet. Zo krijgt je stofwisseling een behoorlijke boost en je lichaam heeft niet eens in de gaten dat je op dieet bent. Zodoende gaat het dus niet op een zuinige manier vet verbranden, wat het wel zou doen als voedsel schaars lijkt (lees: op dieet bent).
Vergeet niet dat 5kg afvallen in twee weken een flinke inzet eist. En ook om het gewicht er af te houden zal je moeten blijven bewegen en opletten wat je eet. Kies dus voor een gezond dieet waarbij je jezelf niet uithongert maar voldoende en gevarieerd eet.

2 thoughts on “Val 5 kg af in 2 weken

 1. Hoi,

  ik ga morgen beginnen
  mijn gewicht 76.7kg ik wil nog 17 kg afvallen.
  Mag ik wel onbeperkt koffie drinken en 2 weken achter elkaar dit dieet volgen met resultaat 10kg lichter.

  groetjes

 2. Hoi Monia,

  Je mag zoveel koffie drinken zoals je wil. Normale koffie, zonder melk en suiker! Eventueel met zoetjes ipv suiker.

Leave a Comment