Van niets doen krijg je honger

Zelfs activiteiten die weinig inspanning kosten kunnen de honger al onderdrukken. De huidige gedachtengang is dat hoe meer energie we verbuiken hoe meer honger we krijgen. Net als de gedachte dat hoe minder we doen hoe minder honger we hebben.

Van niets doen krijg je honger

Een nieuw onderzoek verwerpt deze gedachte en stelt zelfs vast dat actief zijn de honger niet alleen minder maakt maar zelfs helemaal kan doen verdwijnen. Verder werd vastgesteld dat hoe minder actief we zijn, hoe meer honger we geloven te hebben. Dit zijn resultaten uit het eerste onderzoek tot op heden naar wat te veel zitten met onze eetlust doet. Het onderzoek, “Effecten van inactiviteit en staat van energie op de eetlust bij mannen en vrouwen.”, was een gezamenlijke inspanning van de afdeling Kinesiologie van de universiteit van Massachusetts en de afdeling Biomedische wetenschappen van de universiteit van Missouri.

Van bezig zijn gaat je honger weg

Inactiviteit kan het gevoel van honger verhogen en het gevoel van ‘vol zijn’ juist verminderen. De data liet verder zien dat inspanning met een lage intensiteit, zoals lopen, de honger kan onderdrukken. “Als aanvulling op minder energieverbruik kan lang zitten het hongergevoel verhogen. Dus als je op de bank of achter je pc zit verbrand je niet alleen zeer weinig calorieën, je krijgt er waarschijnlijk nog meer honger van ook.” zegt dr. Braun, de leider van het onderzoeksteam.

Leave a Comment