Versnel je vetverbranding

Ben je het ook een beetje beu om jezelf steeds af te beulen op de sportschool zonder resultaten te zien? We hebben verschillende simpele trucs verzameld die je gewoonlijke work-out zal transformeren in een vet verbrandende routine. Of je nou 2 van deze strategieën gebruikt of alle 7, je zal hoe dan ook meer calorieën gaan verbranden.

Strategieën om je vetverbranding te versnellen

Versnel je vetverbranding Wat je moet weten 1:

Je kunt langer en comfortabeler sporten als het koel is. Als het te warm is raakt je lichaam verhit en kun je niet zo goed meer presteren. Oftewel, je verbrandt minder vet.

Versnel je vetverbranding Wat je moet doen 1:

Als je thuis je oefeningen doet zet dan een ventilator voor je oefenplaats. Ga je aar de sportschool? Wacht dan tot de plekken of machines met ventilator of de beste koeling van de airco beschikbaar zijn.
Wat je moet weten 2:
Het dragen van een hartslagmeter maakt het makkelijker om meer vet te verbranden omdat je precies weet hoe intensief de work-out is. Als je je hartritme op het juiste niveau houdt voorkom je dus dat je ongemerkt de intensiteit van de oefening vermindert.
Wat je moet doen 2:
Investeer in een hartslagmeter en draag hem bij elke work-out en gebruik hem actief. Informeer bij je sportschool of sportwinkel.
Wat je moet weten 3:
5 minuten warming-up voor elke work-out helpt je om meer vet te verbranden. Het maakt je spieren niet alleen soepeler maar ook hun bewegingsafstand wordt vergroot waardoor je meer spiervezels gebruikt tijdens je work-out.
Wat je moet doen 3:
Kies een warming-up routine die al je spieren aanpakt en niet alleen je benen. De makkelijkste manier is om 3 tot 5 minuten op een laag tempo te joggen en hierbij langzaam te ‘luchtboksen’ met je armen.
Wat je moet weten 4:
Door je energie te besparen tot het eind van je cardio work-out kan het zijn dat je niet zoveel vet verbrandt als mogelijk is.
Wat je moet doen 4:
In plaats van rustig te beginnen en hard en intensief te eindigen kun je beter je intensieve cardio vroeg in je work-out doen. Na je warming-up kun je 15 minuten intensieve cardio doen en daarna 15 minuten op een rustiger tempo.
Wat je moet weten 5:
2 kleinere work-outs kunnen effectiever zijn dan een enkele. Dat is omdat steeds als je een intensieve cardio work-out doet, je stofwisseling meer dan een uur door blijft gaan met vet verbranden op een hoger tempo.
Wat je moet doen 5:
Deel je work-out en versnel hiermee 2 keer je stofwisseling waardoor je dus meer vet verbrandt van dezelfde hoeveelheid beweging. Het liefst ‘s ochtends en ‘s avonds.
Wat je moet weten 6:
Als je ervan overtuigd bent dat je vet aan het wegsmelten bent tijdens je work-out maak je een link tussen je geest en je lichaam die je zal helpen sneller vet te verbranden.
Wat je moet doen 6:
De volgende keer als je gaat sporten zou je jezelf er elke paar minuten aan moeten herinneren dat je alles geeft en dat daardoor flink wat meer vet aan het verbranden bent.
Wat je moet weten 7:
Hoe minder je rust tussen de verschillende sets door des te meer calorieën je zult verbranden. Kortere rustperiodes houden je hartslag op een hoger tempo wat als gevolg heeft dat je meer calorieën verbrandt.
Wat je moet doen 7:
De beste vuistregel is dat je maar 30 seconden rust zou moeten nemen tussen 2 sets.

Leave a Comment